diumenge, 30 de desembre del 2012

PIC DE LA COUME DE SEIGNAC, 2857m, amb esquís


30/12/12. La neu està molt justa i cal anar buscant els racons on encara s'aguanta, un d'aquest és la zona de Ransol a Andorra. Avui tenia que ser una matinal agradable i tranquil·la, però la cosa s'ha complicat. Quan vas amb l'Oriol sempre hi ha el factor sorpresa, és coneix tan bé tots aquests pics i els ha fet tantes vegades que sempre cerca el punt diferent.
Quan hem arribat al fina de la carretera ja hi ha varis grups d'esquiadors preparant-se.
Hem començat pujant per la vall per anar a buscar l'aresta Est de la Coume de Seignac, pugem per una primera canal bastant dreta però encara l'hem pogut fer amb esquís. Flanquegem cap la dreta i després de dubtar en una primera canal seguim flanquejant a la dreta fins a un altre per on pugem. Després d'unes ziga zagues, en Jaume i jo ens trèiem els esquís i seguim pujant pel fort pendent, l'Oriol apura una estona més. Acabem posant-se els grampons per arribar a l'aresta on seguim per canals i terreny mixta fins el cim.
La baixada l'hem fet anant a buscar el pas més fàcil, ens hem tingut que treure el esquís en un tram sense neu. Al final hem pogut acabar amb bon horari, però podríem dir que ha estat una ascensió intensa al menys per a mí.
Per Jaume, Oriol i Joan.

itinerari aproximat




arribant a l'aresta

seguim per canals


tram mixta
al CIM