dijous, 18 d’abril del 2013

GORRO FRIGI, vies GUZMAN-SILVA i RAPSÒDIA BOHÈMIA


El Gorro Frigi

17/04/13. Un altre tarda a Gorros , avui anem una mica tard i agafem el funicular de Sant Joan per pels, hi havia molt turistes.... Un cop a peu del Gorro Frigi pugem per la canal de baixa fins el coll, la idea és anar a les misterioses vies que hi al tram final de la paret. Per escalfar en Joan B proposa fer la via Guzman-Silvia. L’Antoni comença, han tret i tallat els parabolts del que seria el primer llarg, la primera assegurança a trobem just on deuria estar la R1  ( ara  hi ha un parabolt i dos burins), aquest tram és fàcil. A partir d’aquest punt ja trobem parabolts fins a la R. Queda un llarg de 50m. D’aquí rapelem i anem a la via senyalitzada a peu de via amb el nom de Rapsòdia Bohèmia (6a).
Aquesta via presenta un primer llarg molt mantingut, amb presa petita i relliscosa en algun punt. Les assegurances allarguen i cal anar a dreta i esquerra buscant els passatges. Als 30m trobem una R preparada per despenjar-se (V+/6a,V). Al segon llarg la placa perd verticalitat a mida que anem pujant i creua la via Guzman fins a trobar la R2 (20m). El tercer llarg surt per una rampa fins posar-se a sota d’un desplom on cal superar-lo (Ae en el nostre cas). La via està equipada amb spits (restes de color verd) del 10 una mica atrotinats, alguns sortits i plaquetes que és mouen, sobre tot al tram més obligat.
Per Antoni Gómez, Joan Baraldes i Joan Asín
iniciant la via Guzman

fins aquí no hi ha cap assegurança

al mantingut primer llarg v. rapsòdia bohèmia

al segon llarg

aquí creua la via Guzman


entrant al desplom del darrer llarg


FOTOCIM

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat. Està fent uns dies fantàstics, no veguis jo tinc temps però un cos no massa jotero últimament. En fi d'un temps altre en vindrà. Enhorabona i aprofitar al màxim.

Anònim ha dit...

Cuando subí la Guzmán-Silva me fije que había una vía al lado pero no me supieron decir cual era ,Gracias por decirlo ahora que lo se me la apunto
¿hace mucho que han sacado los seguros? no se a donde van rompiendo las cosas, es que no se dan cuenta del destrozo que ocasionan
Bien un saludo para vosotros

Jaumegrimp ha dit...

A la fisura de l'esquerra de la primera via no s'hi pot posar res? o ja es va fent? Com li comentava a l'altre Joan us vau deixar la Rebombori.

joan asin ha dit...

Mingo, a veure si et veiem alguna tarda de dimecres per Montserrat. Ànims!!!
Agust a la derecha hay dos vías una d'espits verdes la Bohemia i otra com espits rojo, està aún està pendiente. Atención al primer largo de la Bohemia que no regala nada.
Jaume l'escalada és fàcil però et fas uns 15m a pel.