divendres, 23 d’agost del 2013

DENT D'ORLU, via FLEUR DE RHODO

14/08/13. Segons les prediccions després de les tempestes d’ahir, aquest dimecres, el dia començarà amb restes de núvols que aniran obrim. Però quan arribem a l’aparcament on hem de deixar el cotxe, està tot emboirat. Preparem el material i amb un acte de fe iniciem l’aproximació. Al arribar al coll on hem de baixar a buscar la cara Est, ens trobem a l’interior de la boira i no veiem ni el cim ni les parets?. Aprofitem per menjar una mica, però tot segueix igual, una mica més....i al final sembla què és vulgui obrir o no?. Baixem fins a peu de via, la boira tot i ser cada cop meny espesa ens obliga a pendre un altre estona, preparant el material. Finalment comença el ball del sol i les boires, però a ritme de lent agut. Fins el quart llarg ens ha acompanyat la boira després però ha quedat un dia magnífic.

la cara Est de la Dent d'Orlu

la paret emboirada

amb un acte de fe anem cap a la Paret
La via Fleur de rhodo, té 11 llargs de corda amb escalada en adherència mantingut en el V, IV+ amb tres llargs més difícils. El tercer amb un passatge atlètic d’un desplom (6a). El quart és el més difícil, un passatge atlètic, dona pas a una placa que ens deixa sota d’un desplom amb un parabolt, on trobem el passatge obligat de 6a, entrem per la dreta i hem de flanquejar a l’esquerra, seguim per la placa un cop restablerts fins l’altre parabolt. El setè llarg és el més mantingut en 5c, segueix un esperó on haurem d’anar cercant el passatges a dreta i esquerra.
El cim és un magnífic mirador de les muntanyes que l’envolten. El descens és fa caminant per la via normal sense problemes.
Per Pepe Tey i Joan Asín
ressenya

comencem anant de parabolt a parabolt

veus el següent?



al tercer llarg trobem el primer 6a atlètic


Pepe treballant-se el pas obligat i mullat de 6a ,del quart llarg

al cinquè llarg ja ens acompanya el sol


el setè llarg va per l'esperó mantingut en 5c

navegant pels llargs finals



déu n´hi do Pepe

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona! veig q la recuperació ja és un fet!

joan asin ha dit...

Ei Jaume els llarg difícils els va fer el Pepe, però diem què falta poc.