divendres, 13 de setembre del 2013

MONTSERRAT, LA PRENYADA, via GEDE

 12/09/13. “El dia després”. Sant Benet és una zona de Montserrat amb DO pròpia, ha estat i és un dels punts de l’escalada lliure per una banda i  per un altre del purisme amb les vies clàssica. Dues postures què semblen ser contradictòries però aquí rau la seva peculiaritat. Aquesta tarda ens hem retrobat amb l’Antoni, Lambert i Xavi, cada estiu fem alguna escalada plegats i aquest quasi no la podem fer. Després de diverses propostes decidim anar plegats i fer la via GEDE de la Prenyada, una via assequible amb essència Montserratina.

Avui ens toca pujar per les escales dels pobres, acompanyats d’una bona suada, l’Antoni tenia pressa i ha accelerat el pas,  arribant ben calents a peu de via.
Una agradable via retrò on podem gaudir de l’essència anys seixanta, amb una dificultat còmoda. Un primer llarg equipat amb un poti poti de burins, espits on necessitarem alguna plaqueta recuperable. Aquest llarg el podem fer en lliure, artificial o mig en  artificial i mig el lliure (A0). Desprès ens haurem de deixar portar per la lògica de la paret buscant l’itinerari més fàcil. El darrer llarg coincideix en altres via aquí trobarem dos parabolts.
Del cim podem gaudir de bones vistes sobre els Gorros, Mòmia, Trompa de l’Elefant i recordar moltes estones passades en aquest entorn.
DADES
Primera ascensió: juliol 1964
Per:J. Martí, E. Ortiza, V. López
Equipament: burins, espits, algun clau i parabolts.
Material: 18 bagues exprés, plaquetes recuperables, bagues per merlets i estreps.
Descens, amb un ràpel arribarem al coll
Informació: versió lliure escalatroncs, versió artificial el col•leccionista de vies
Per: Xavi Ariño, Antoni Gómez, Lambert  i Joan Asín


al primer llarg

primer llarg

a la nostra R1, hi ha varies possibilitats

arribant a la R2

panxa d'entrada al tercer llarg
 
arribant al cim


FOTOCIM

la posta de sol

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Com aprofitem les darrerers tardes Joan! cal recuperar el temps de repòs forçat!!

joan asin ha dit...

Una relaxada escalada, ideal per una tarda. Anem recuperant com bé dius,je,je