dissabte, 26 d’octubre del 2013

GORGES DE TODRA 3. CONTRAFORT PILIER DU COUCHANT.Via SMOUF ONDWEB

18/10/13. Tercer dia a les Gorges, avui escollim una via curta per a fer descans actiu. Aquesta via va pel contrafort (agulla) què queda a la dreta de la canal d’accés a la via Chibania del Pilier de Couchant.

La via té quatre llarg variats, amb plaques, díedres i rematat per uns canalons al darrer llarg. Totalment equipada amb parabolts. Una agradable descoberta molt recomanable, ràpida i com sempre pocs minuts d’aproximació. Només haurem de portar cintes exprés, opcional semàfor d’aliens.
Per accedir a la via haurem de fer un flanqueig per una cornisa fins a trobar la línia de de parabolts. Uns passos de díedre donen pas a una placa què ens porta a la R1. Al inici del segon llarg trobem un passatge atlètic (6a) què dona pas a un díedre i placa mantinguda (V+) fins a la R2. El tercer llarg segueix mantingut (V+) però més variat amb un díedre amb pas desplomat. El darrer llarg és mes ajagut però ens depara un acabament amb uns canalons.
El descens el fem baixant per la canal de l’esquerra fins a trobar una instal·lació de ràpel (50/55m) què ens porta a un altre de 60m fins a peu de via.
Per: Ferran Suils, Jaume Galban i Joan Asín.



flanqueig per accedir a la via 

primer llarg


un cop superat el passatge atlètic al inici del segon llarg

al tercer llarg

arribant a la R3
passatge desplomat al dídre del tercer llarg


arribant al cim

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via de recuperació avui no? mes enzilla i ben equipada per agafar forces per als propers porjectes, vosaltres si que en sabeu.

joan asin ha dit...

Va resultar ser tota una descoberta, via molt bona.