dijous, 13 de febrer del 2014

MONTSERRAT, LA PROA, ESPERÓ DEL VENT

 
12/02/14. Aquesta tarda comencem amb un bon “trail running”, errem l’aparcament i el què tenia què ser l’aproximació més curta ha sigut la més llarga de bon tros. Puja baixa per canals, esperons, ara camí, ara no, ara un senyal vermell... però al final arribem al peu de la Tonsura. Aquí hi ha el primer dubte son quasi les cinc de la tarda, Sí? No?...doncs si.



ressenya
A peu de via després de pujar per la canal equipada de l’esquerra de la Tonsura, el vent fa els honors a l’esperó, ens equipem i ara comença la Cronoescalada. El primer llarg és la típica aresta vertical amb còdols més o menys bons, acompanyant a la dificultat, a part mitja tenim els passatges més difícils, un pel desplomats. El Toni home de seny diu què ell no puja, anant tres la cosa justeja. El segon llarg és més tranquil i ràpid. A les 6 ja estem al cim dos ràpels amb algun ensurt i desgrimpada per la canal equipada. El Toni ha buscat el camí de baixada i després ha tornat a buscar-nos, tot un detall, gràcies. Arribem al cotxe encara amb llum (poca) de dia. Ha estat una tarda accelerada.

L’esperó de la Proa és una d’aquelles vies què cal fer, tot i ser curta, entre l’aproximació i el descens queda una excursió-escalada complerta. La via està equipada amb espits amb una cadència justa, cal anar buscant el passatge entre assegurances però. Ens faran falta 15 cintes exprés i reunions. El descens amb dos ràpels per la via.
Per: Antonio Gómez i Joan Asín. Amb l’ajut logístic de Toni Aymami.
el Toni assegurant, el vent és fa sentir

al primer llarg

arribant a la R2

FOTOCIM

recollint el ràpel i placa a peu de via

de retorn pels camps d'oliveres

la lluna

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi, com esprimiu les tardes!
llàstima d'errar l'aproximació! i això que jo no guiava jajaja

joan asin ha dit...

Ei Jaume ens acompanyava el Toni però, entre tots la vam liar força. Què vagi bé l'esquiada.

Manel&Ita ha dit...

Nois això si que es aprofitar les tardes, cada vegada aneu mes ràpids, amb embarrancades i tot aconseguiu fer una bona via. Felicitats!,,,99

joan asin ha dit...

Gràcies Manel&Ita, a peu de via vam dubtar però al final ens vam decidir i va donar temps, justet però.

Mingo ha dit...

Home dimecres feia força vent, imagino que a la Proa havíeu d'estar distrets. A veure si dimecres vinent funciona la maquinària i ens veiem per les parets.

joan asin ha dit...

Una mica airejat si què estava. Ens veiem