dijous, 6 de març del 2014

PARET DE LA CODOLOSA I AGULLA DE LA BALCONADA

paret de la Codolosa
5/03/14. Seguim remenant agulles i vies poc concorregudes, aquest cop a la Codolosa. A la nova guia de de Montserrat sud, surt la via la Lloveras Martín què entra en conflicte amb la via Reincidents oberta un any després, segons sembla. Comencem per aquesta via fem el primer llarg de la via Reincidents i des de la R1 sortim directament per un passatge desplomat i obligat V+, després el repte ha estat seguir pujant per la dreta de la via Reincidents sense utilitzar les assegurances d’aquesta via i utilitzant només friends. Podríem dir què l’actual via Lloveras Martín ha quedat com una variant directe a l’inici del segon llarg de la via Reincidents.


agulla de la Balconada
L’altre incògnita què teníem avui era l’Agulla de la Balcona, amb un aspecte poc atractiu. Un cop a peu de l’agulla veiem unes assegurances al costat Est de l’aresta què va buscant-se pas tot cercant els trams de roca més compacta. L’aresta està farcida de mòbil-còdols i haurem d’anar buscant el passatge més compacta, ajudats per les assegurances què anirem trobant. Al cim hi ha una reunió, des d’on en un ràpel de 30m podem fer el descens. Dificultat V/V+ obligat, amb roca delicada.
En resum dues vies fetes i tatxades.
Per Antonio Gómez i Joan Asín.


primer llarg via reincidents


al mateix llarg


després del passatge de V+ al segon llarg


navegant i autoassegurant-se



l'agulla de la Balconada


inici mantingut


la via va per la vessant est


al darrer ressalt


FOTOCIM


 

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
No tocar el pitó, ni els dos ponts de roca, ni l'espit de la Reincidents, és tot un merit doncs no recordo que hi haguessin gaires possibilitats de posar friends en la 2a tirada de la Reincidents .
felicitats.
A la via de dalt, a mi, la segona vegada que la vaig fer amb va saltar una presa que quasi amb fa volar !!

joan asin ha dit...

Doncs si Joan és poden anar posant friends, si ho busques. Això si què té merit de repetir la via de dalt, amb un cop ja n'hi ha prou,je,je.

Jaumegrimp ha dit...

Vaja, mira que n'hi ha de vies a la Codolosa eh! i encara vosaltres m'en descobriu una altra!!! se m'ha girat feina jejeje com aprofiteu le stardes Joan i Toni, això ja va cara amunt.

joan asin ha dit...

Jaume això és treure petroli on no hi ha, per no repetir vies, ara les tardes ja comencen a donar de si.