diumenge, 27 de juliol del 2014

ORDESA, LIBRO ABIERTO, Via ANGLADA CERDÀ

a primera hora ja este fent l'aproximació

El libro abierto
22/07/14. Ordesa un món de parets impressionants. Agafem el primer autocar que surt a les 6h del matí, que ens porta a la pradera, punt d’entrada a la vall.
Pugem pel camí que porta a les “clavijas de Cotatuero”,  a l’alçada del Gallinero agafem el camí cap a l’esquerra que flanqueja sota les parets. Passem pel peu del Gallinero i l’esperó de Primavera, després ja ve trobem el “Libro Abierto”.

A peu de via trobem una cordada què s’està preparant, comencen pels primers metres de l’Anglada Cerdà però desprès segueixen una mica a l’esquerra. Deixo la motxilla al terra i comença a rodolar per la pendent fins què per sort es para, resultat el cas “sirocco” amb multi esquerdes.
la bona ressenya d'en Luichy a la nochedelloro
La via te tres trams, el primer segueix un ressalt fins el peu del marcat esperó, per terreny perdedor on haurem d’anar encertant l’itinerari, sort de la ressenya del Luchy. El segon tram és un flanqueig aeri què ens porta a l’altre vessant de l’esperó. D’aquest punt podem escapar-se per unes pendents d’herba i ràpels. El tercer tram presenta una paret vertical, l’itinerari va cercant les debilitat del terreny per obrir-se pas per un díedre. Aquest tram és força mantingut.
Anirem trobant claus vells, ponts de roca i un tac, però ens demanarà portar un complet joc de friends per anar assegurant-nos.
Un via amb caràcter i atlètica, d’escalada clàssica.
El descens el fem seguint la feixa cap a la dreta a buscar el cercla de Cotatuero, baixem per les “Clavijas” i retrobem el camí de pujada què seguim fins a la “Pradera” on agafem l’autocar.
DADES
Primera ascensió: 12/06/1966
Per: Josep Manel Anglada i Joan Cerdà.
Equipament: Pitons antics, algun burí (reunions), algun pont de roca i un tac. Els trams més difícils els trobarem més equipats.
Material: Joc de friends del 0 al 3 de Camalot, repetir semàfor aliens (opcional), tascons, estrep i 16 cintes exprés.
Dificultat: V+/A1 obligat.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.


primer llarg

segon llarg 

tercer llarg

arribant a la R4

espectacular inici del cinquè llarg

el flanqueig aeri

iniciant els díedres del tercer tram

el llarg més mantingut

espectacular passatge al següent llarg

díedre més difícil del que sembla a la part final de la vía

encara trobarem dos passatges difícils al darrer  llarg

darrer pas de la via
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ordesa és Ordesa Joan, Moltes Felicitats !!!

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume