dijous, 11 de setembre del 2014

MONTERRAT AGULLES, ROCA DOLÇA, Via Vacances Fustrades, PINGÜI, Via Hello Harry

 
10/09/14. Aquestes dues vies conviden a ser fer-les una al darrera de l’altre, son vies complementàries en un estil semblant, equipades amb parabolts amb algun passatge més picant. Les vies és poden fer amb V/Ae i el lliure fins el 6b. Vies equipades on només cal portar 10cintes exprés i un estrep opcional.
resseya

De la portella d’Agulles seguim el camí cap el refugi d’Agulles, agfem la canal dels Cirerers, per on pugem fins arribar a la cabana què hi ha en una balma, la Roca Dolça la trobem a la dreta. Un primer llarg mantingut ens deixa a sota d’un marcat desplom, el superem en A0 fins a sortir en lliure fins el cim de la Roca Dolça. Seguim per la carena fins el peu del Pingüi, pugem uns metres i flanquegem a la dreta, aquí el Joan B a tocat una llastra sospitosa i  han començat a sortir formigues, la dificultat a pujat de cop mig grau amb les formigues atacant quan agafes les preses. El flanqueig ens porta a una balma on trobem la R. Seguim flanquejant a la dreta i després directament per la placa fins a trobar la R, llarg vertical i estètic. El darrer llarg sortim per la placa més ajaguda fina sota d’un díedre desplomat, uns passatges de A0 per entrar al díedre i seguir per la dreta fins el cim, atenció a la roca els darrers metres.
Un curt ràpel per la vessant nord ens deixa al peu de la Bessona. Podem baixar per la canal de l’oest fins a peu de via.
Una combinació molt recomanable, Love climbing.
Per: Joan Baraldes i Joan Asín.

en Joan B treballant-se el primer llarg

segon llarg

cim de la Roca Dolça

en Joan B al primer llarg de la Hello Harry i la llastra formiguera

estètic segon llarg

al darrer llarg després de passar el desplom 

FOTOCIM "V"

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Un parell de bones vies i suposo que encara us va sobrar temps per anar a Varcelona !!!

joan asin ha dit...

Jaume vam anar-hi el dimecres a la tarda. Les vies ens van agaradar força, una bona combinació.