dijous, 4 de setembre del 2014

SANT LLORENÇ DE MUNT, LA FALCONERA, Via HÈRNIA DISCAL


3/09/14. Sant Llorenç de Munt un massís de conglomerat amb una textura més fràgil què la de Montserrat i que resta oblidada per a molts escaladors. Nosaltres en som un exemple, més de quaranta anys escalant  i només hem fet 6 vies amb aquesta d’avui. Mai és tard però per a fer deures pendents.

ressenya
Del coll d’Estenalles seguim direcció a Talamanca  i després d’un kilòmetre trobem un aparcament (en un revol) on deixem el cotxe. Seguim per la carena fins a trobar unes fites què baixem pel bosc a la dreta de la carena.  Seguim fins una canal equipada amb cordes fins el peu de la paret, que resseguim fins passar la xemeneia de la via TIM, uns metres a la dreta trobem el nom pintat a l’inici.
 
Al primer llarg haurem de superar uns passos amb artificial per accedir a uns fissura què seguirem fins a sortir a la dreta a buscar la R1. El segon llarg segueix íntegrament un díedre amb panxes, podem fer-ho amb lliure 6a o amb algun passatge d’A0, al final trobem un aeri flanqueig a l’esquerra, bones preses de peu, per entrat a la R2. El tercer llarg comença amb un tram tècnic de 6a o A0 i seguim per díedre fins a sortir a la placa de la dreta per entrar a la R3 al costat d’un arbre sec. Al quart llarg la placa s’ajeu pugem fins a un ressalt i flanquegem a l’esquerra per seguir per un esperó on la dificultat va baixant fins arribar al cim.
Una bona opció, ben equipada i què segons la confiança que tinguem amb la textura i solidesa del conglomerat podrem apurar més o menys l’escalada en lliure.
DADES
Primera ascensió: desembre 1986
Per: A.González, J. Carreras, X. Grané.
Equipament: Parabolts i algun clau.
Material: un estrep, 10cintes exprés i algun alien per la fissura del primer llarg (opcional).
Dificultat: 6a /Ae, obligat V+/Ae.
Informació: escalatroncs
Per: Antonio Gómez, Joan Baraldes i Joan Asín.
per la canal d'aproximació

inici de la via Ae

al díedre del segon llarg

inici del tercer llarg

darrer llarg

FOTOCIM

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona als tres. Ja tens raó, no sé perquè però costa anar-hi

Jaumegrimp ha dit...

Una línia elegant, què ferm el diedre de la segona tirada i que punyetero entrar a la primera reunió jajaja té un encant especial escalar en aquest indret.

joan asin ha dit...

Mingo doncs hi ha deures per fer.
Jaume una bona via, cal agafar més confiança amb la roca abans de tibar.

joan asin ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.