diumenge, 12 d’octubre del 2014

MONTSERRAT, TRIÓ DEL MIG, Via DERZU UZALA

11/10/14. Avui coincidim amb el Jesús i el Pep per escalar. La proposta és la via DERZU UZALA què el Pep encara no ha fet. Amb el Jesús i el Pep portem quaranta anys compartint experiències muntanyenques, avui és un d’aquell dies d’activitat què el més important és en qui.
itinerari de la via Derzu Uzala
La Derzu Uzala s’ha convertit en la Gran Clàssica del Trió del Mig (de dificultat mitjana), una paret sense gran interès paisatgístic, però què els incansables F i J Escofet, JCh Peña i I Notivoli, van treure bon partit obrint aquesta primera via i què li van seguir tres de més dificultat.
Com hem quedat una mica tard ens toca fer de cordada escombra, davant tenim dues cordades, la primera amb coneguts, el Joan Prunera i el Ricard.
La via està equipada amb parabolts però caldrà portar el semàfor d’aliens, algun friend mitja, bagues savineres per assegurar algun passatge sobre tot el díedre del tercer llarg. El descens el fem amb ràpel per la via.
Una bona via per a fer metres amb una dificultat mantinguda en el V, navegant per plaques i díedres. Recomanable.
A la xarxa és pot trobar molta informació d’aquesta via.
Avui hem recordat moltes anècdotes, al primer llarg un còdol saltarin m’ha fet baixa uns metres de cop, m’ha parat el Jesús, igual què fa quaranta anys al Rave en un curset, ell de monitor i jo de cursetista.
Per: Jesús Carruesco, Pep García i Joan Asín.

Jesús al primer llarg

iniciant el segon llarg

segon llarg

el tercer llarg presenta un díedre net a equipar

tercer llarg

iniciant el quart llarg

a la placa del quart llarg

el Pep al cinquè llarg

darrer llarg

FOTOCIM