diumenge, 3 de maig del 2015

MALANYEU, Via GENEROSA


1/05/15. Avui escalar a Malanyeu era una excusa aprofitant què pugem a la Cerdanya. El dia està ennuvolat i no està clar què no vagi a pitjo. De les ressenyes què portava ens decidim per la via Generosa, equipada amb ponts de roca i algun pitó. Malanyeu és un galimaties de vies, parbolts, espits, ponts de roca per tot arreu. Quan hem arribat a peu de paret ens ha constat trobar a on començava la via, al final però ho hem aconseguit. Aquesta via va a tocar i a la dreta de la via Aina, aprofitant les reunions d’aquesta via, això ha fet que el segon llarg el féssim per la via Aina al no veure per on anava la via Generosa (després ho hem vist). La via està equipada amb ponts de roca i pitons, podrem afegir-hi algun friends. El traçat passa per algun tram herbós. Una via amb un traçat forçat, massa propera a la via Aina, podríem dir què son dues vies de la mateixa dificultat amb dos estils diferent, l’Aina amb parabolts i la Generosa amb ponts de roca i pitons, una via més.
Per: Felip Linares i Joan Asín.
ressenya

primer llarg Generosa
segon llarg Aina
tercer llarg Generosa 
FOTOPEUDEVIA

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Si que va aprop sí, qui la va obrir la Generosa?

joan asin ha dit...

L'Ameu Pagés i Joan Rovira

trepetxu ha dit...

una via mes, però que en tot casa, afronta una humil escalada d'una manera mes digne a la mojaría de les esportives que s'hi encaveixen recentment...
humil opinió!

joan asin ha dit...

trepetxu, estic d'acord amb tu, per això anavem a aquesta via, però per una banda el trepant power i per un altre la rèplica amb ponts de roca i pitons just a tocar, queda un aigua barreig difícil d'esbrinar i això és va repetint en tota la paret, una llàstima.

trepetxu ha dit...

El que és una llàstima és que no haguem sigut capaços de entendre i respetar aquella escola tant peculiar de pedra i deixar de foradar aquell rocam tant agraït en forats i escalable, sense que allò semblés una ferrata. La idea de l'Amadeu i en Joan és magistral, i una "clatellada" als esportius...
Estaria bé respectar les vies, instal.lacions, els ràpels i els camins... perquè totes les vies modificades poc a poc seràn expoliades, i els ràpels que van apareixent aquí i allà i que mai hi havíen sigut, igual... si uns s'ho passen pel forro, nosaltres també.