divendres, 22 de maig del 2015

MONTSERRAT, PLACA DELS ROOFS, Via VENUS AND MAS


21/05/15. Aquesta tarda ens arribem a la placa dels Roofs, lloc tranquil en un entorn salvatge, defensat per una aproximació de 45/60 minuts amb forta pujada. De Can Jorba seguim la Pista direcció a el Castell, trobarem diferents punts d’aparcament, el camí amb marques vermelles comença prop d’un revolt abans d’arribar al torrent. El camí porta a la Palomera zona d’escalada esportiva, seguim fins passar pel peu de la placa dels Roofs. La via Venus and Mars comença en una agulla adossada  (El Botijo).
ressenya
La via Venus and Mars, és una via de la marca Albert i Oscar Masó, oberta el 8 i 10 de desembre de 2011 , la via està equipada i només cal portar 10 cintes exprés i estreps. Dificultat V/Ae.
El primer llarg ataca directament el desplom a cop d’expansió, què ens demana alguna acrobàcia per arribar a les xapes. Superat el desplom sortim a una placa vertical què s’ajeu a mida què anem pujant, passem per un tram on haurem de vigilar la roca. Arribem caminant a la R1 a sobre del “Botijo”.
El segon llarg segueix per la placa on haurem de navegar, amb una dificultat mantinguda de IV+ i bona roca, trobarem  les assegurances espaiades donant-li un punt.
El tercer llarg segueix per la placa més ajaguda on trobarem tres ressalt, R3 en un arbre al cim.
En resum una via de dificultat mitja, amb un primer llarg acrobàtic, en un lloc tranquil i salvatge què bé val una visita. Recomanable.
Per: Antonio Gómez i Joan Asín.

acrobàcies al primer llarg


entrant a la plac del segon llarg


al tercer llarg



FOTOCIM

2 comentaris:

perB ha dit...

Ep, Joan, si vols/eu ser creatiu/s podeu fer L1 per la via de la dreta, la Kikuiu, artifo equipat amb parabolts del 10 i ja quasi sense cap presa de les que vaig posar fa anys (me les he endut cap a casa per un altre lloc -no de Montserrat) que es pot fer amb estreps sense problema i més maco que el de la Venus i més segur.
Salutations
Pere F

joan asin ha dit...

Ei Pere pot ser una bona opció, a la Venus and Mars ja és mou algun dels miniparabolts. Records