dilluns, 14 de setembre del 2015

DENT D'EN ROSSELL, Via DOCTOR NERET

 
13/09/15. Seguim recuperant i per avui hem escollit una via equipada, però amb més grau, per anar provant. La Doctor Neret és una de les darreres vies equipades a la Dent d’en Rossell, tot i què la paret és caòtica van sortint línies. Quan arribem a peu de via les sospites és confirmen, ahir va estar plovent i la paret és bastant molla. Avui no hi ha pla B així què tocarà barallar-se amb les condicions de la paret.  

La via està totalment equipada amb parabolts del 8 i del 10, al segon llarg hi ha un passatge llarg què és pot escurçar amb un alien verd.
Avui no hi ha pedra i em toca començar. El primer llarg és una bona placa mantinguda què ja ens posa al lloc. El segon està ben moll, en Juan Carlos sense manies va fent Ae, en el meu torn podríem deixar-ho amb 5c/A0. El tercer tot i marcar cinquè cal anar buscant el passatge. El quart llarg és espectacular un flanqueig a la dreta per anar a buscar l’esperó amb una entrada vertical i atlètica de bon fer. El cinquè llarg seguim per un díedre canal per superar un desplom i seguir fins a trobar la R5. El sisè comença amb uns passatges verticals de saber-se col·locar llarg mantingut. El setè és molt lleig en haurem de barallar amb herbes i molsa,  al fina  una corda fixa ens ajuda a sortir a una gran terrassa herbosa, la R7 l’haurem de muntar en un arbre. El vuitè llarg comença per una placa i després  és va posant més vertical fins a trobar la R8. Seguim remuntant un primer ressalt de roca i després per una zona herbosa fins a un replà on muntem la R9. El passatges d’adherència que son molts amb la molsa mullada han sigut anguniosos, però s’han deixat fer bé gràcies a l’equipament generós. Pel descens des de la R9 anirem flanquejant cap a la dreta (direcció Núria) seguint corriols fins a trobar una gran canal per on baixarem fins a trobar el carrilet i retornarem pel mateix camí de pujada.
DADES
Equipada: 2014
Per:Patu, Fonts i Sergi.
Equipament: Parabolts del 8 i del 10
Material: 20 cintes exprés, bagues per arbres, alien verd i estrep (opcional).
Dificultat: 6b, obligada V+/A0 o V/A1.
Aproximació: Pel camí de Queralbs a Núria en 40 minuts aproximadament.
En resum una via equipada amb poc compromís, cal vigilar però si les plaques estan mullades.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

primer llarg

arribant a la R1
a la mullada placa del segon llarg

segon llarg
inici del tercer llarg
flanqueig espectacular quart llarg
a la R3
cinquè llarg
arribant a la R5
al mantingut sisè llarg
al mullat i lleig setè llarg
al vuitè llarg força mantingut
FOTOCIM
 

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei Joan i companyia! quina llàstima que la trobessiu tan molla! nosaltres la vam fer el 21 d'agost i també la vam trobar força molla, potser no tant però! Sort de l'equipament que sinó!
Molt desagradable la setena tirada sí! i amb l'entrada a la corda fixa amb una branca que set clava per tot arreu hahaha.
Així que vau baixar per la dreta? nosaltres ho vam fer cap a l'esquerra i et fas un tip de pujar fins a poder flanquejar, baixada llarga i entretinguda, un altre dia haurem de fer com vosaltres.

joan asin ha dit...

Jaume per la dreta baixes directament .