dissabte, 30 d’abril de 2016

ÀGER, CAP DEL RAS, Via MEMÒRIA ZERO

30/04/16. Predicció meteorològica incerta, sortim plovent de Barcelona rumb cap a Ponent. Parada per esmorzar i decidir al Bar Sport de Bellcaire. Ens trobem al Pep, Albert, Cesc i Björn, fem petar la xerrada. Àger sembla arriscat però ens hi arribem. No plou i la perspectiva és  què anirà a millor. Al final ells van a la nova via Dos “tontos muy tontos” i nosaltres a la Memòria Zero oberta aquest gener.

ressenya bloc pela-roques
Aquesta via s’ha encabit entre altres vies, sense molestar, a l’atapeït pany central del Cap del Ras. La via té dues part diferenciades com és costum en aquesta part de la paret. Una primera fins a la Gran feixa amb quatre llargs de corda. Comença al mateix lloc que la via “Reyes del Manbo”. Al primer llarg haurem de vigilar amb el fregament de cordes. Per accedir als passatges d’Ae hem trobat la placa mullada i amb molsa, (passatge delicat si està moll),un cop a sobre del sostre ens trobem una placa vertical i atlètica què ens porta a la R1. El segon llarg trobem uns passatges atlètics i verticals fins a una diedre fissura què seguim en tendència a l’esquerra fins uns ressalt final. El tercer pugem fins a un sostre què flanquegem a la dreta fins a trobar la R3. El quart llarg segueix un esperó fins a la gran feixa. A la segona part tenim tres llarg, aquesta part és més rebuscada tot i així el cinquè llarg és força interessant . El sisè és el m´s lleig passarem tres ressalts entre feixes, per arribar a la R6 trobem una roca fixa. El darrer tram va per una canal xemeneia, què ens porta a l’aresta cimera.
La via està molt equipada i les assegurances som per a passatges puntuals.
La roca tot i ser bona, haurem de prestar atenció, encara està tendre. Al segon llarg m’ha saltat una llastre i he volat uns metres (sort d’un totem cam).

En resum una bona proposta, recomanable.
DADES
Primera ascensió: 27/01/2016
Per: Juan Carlos Roca, Virginia Rodríguez i César Ibañez.
Primera repetició: 31/01/2016, per: Juan Carlos Roca, Edu Escudé
Equipament: Semi equipada amb parabolts, pitons, bagues savineres i ponts de roca.
Material: Portar semàfor d’aliens i friends fins el Camalot 2 (3 opcional), joc de tascons, 12/14 cintes exprés i un estrep
Dificultat: 6a/Ae en lliure, obligada V+/Ae.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.
primer llarg
al primer llarg
segon llarg
arribant a la R2
al tercer llarg
flanqueig al tercer llarg

quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
al sisè llarg, ressalts i feixes
entrant a la R6 amb ajut de la corda fixa
darrer llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! així que la vau encertar! es veu interessant la via, queda apuntada. Bon ensurt la volada no? els Àliens ben posats aguanten sí!

joan asin ha dit...

Era un totem cam d'ultima generació, je, je