divendres, 28 d’abril de 2017

PARET DE L'OS. ARESTA "PUKI-NUKI"

27/04/17. Prediccions meteorològiques nefastes, pluja arreu, però si hi ha una oportunitat per escalar avui és cap a Ponent. Parem a Artesa per esmorzar plovent, l’allarguem una mica més del compte i ens arribem a Alòs de Balaguer. Segueix plovent d’una manera feble però de les què mulla, no ho veiem clar i marxem a Sant Llorenç de Mongai, directes al Bar. Prenem alguna cosa mentre anem mirant ressenyes i segueix ploviscant.
Després de molts dubtes sembla què la pluja va afluixant, finalment ens tapem i ens decidim a escalar a “l’aigua-roc” de la Paret de l’Os.
Ens ha cridat l’atenció l’Aresta “PUKI-NUKI” curta amb la D.O. J. Marmolejo amb M. Flores.

Comencem fent els dos primers llargs de l’esperó Sud en un, amb roca mullada i un lleuger plugim. Travessem una zona herbosa fins un arbre. Seguim per l’aresta on anirem trobant parabolt, podem afegir algun tascó i/o friend, llarg molt bo i atlètic. Hem muntat amb flotants després del darrer parabolt. Una aresta fàcil ens deixa al cim. Torna a agafar força el plugim. El descens el fem amb un ràpel de 60m per la via Los Diablillos de l’esperó Remacha, també podem baixar caminant seguint l’aresta cap l’est. La via està pràcticament equipada, amb 10 cintes en tindrem prou, algun tascó i/o friend pot anar bé.
Al final hem pogut escalar tot i el dia, via Recomanable.

Per: Antonio Gómez, Manel Benavent, Joan Asín. 
FOTOCIM
ràpel


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Qui diu que els gats no arrapen en mullat? entrenament per BigWall?