dijous, 6 d’abril de 2017

QUEYRAS 2. REFUGI DEL VISO-REFUGI DE LA BLANCHE

3/04/17. Aquest matí ha deixat de nevar, sembla què és vol obrir, però toca baixar després d’una nevada d’un metre de neu i amb un risc 4 d’allaus. El guarda del Refugi ens indica el millor itinerari. Sortim del refugi amb les pells als esquís i fem un flanqueig cap el nord, creuem un torrent fins a un llom on traiem les pells. La baixada és deixa fer prou bé, encara, però anem en molt de compte fins arribar al fons del torrent on hem de tornar a posar pell per remuntar un ressalt. La resta de la baixada fins el cotxe és feixuc i pesat, però finalment arribem a l’aparcament amb un dia esplèndid, sembla mentirà què ahir estàvem en ple hivern i ara a la primavera.
Agafem el cotxe i marxem cap a Sant Véran, fem un mos i baixem cap el torrent per pujar per la vessant dreta més a l’obaga. El dia està esplèndid i pugem a ple sol fins el Refugi de la Blanche.
Des del refugi veiem unes bones traces de baixades per les pales de l’entorn, el Pep i el Jaume F. s’animen i fan un puja baixa a un cim proper.
Aquest refugi està més concorregut i animat.

Desnivell descens 985m.
Desnivell positiu 550m.


de retorn a l' Echalp
a l'aparcament de Sant Véran