dijous, 19 de juliol del 2018

MONTSERRAT. EL PROJECTIL. Via AUDET-HERRERO (SAME)

19/07/18. El Projectil és una petita agulla a la zona del Cavall Bernat, darrerament s’ha posat de moda la via  Audet-Herrero (SAME), amb re-equipament polèmic per l’abús de marques i xapes pintades de vermell, una llàstima. Fa uns dies parlant amb el Jesús em comenta què té ganes d’anar-hi, així què dit i fet.
La via és una petita joia què cal assaborir sense presses, ja què és curta i s’acaba enseguida. Via variada amb passatges atlètics i una bavaresa al tercer llarg a equipar (o no), quatre llargs curts.
La via està a l’ombra tot el matí ideal per l’estiu on costa trobar escalades a l’ombra.

 DADES

Primera ascensió: 29/11/1975
Per: B. Audet, R. Herrero.
Equipament: totalment equipada amb una mica de tot, menys un tram de bavaresa al tercer llarg on cal posar-hi algun friend i/o tascó
Material: 10 cintes, semàfor l’aliens, tascons grans o friend mitja.
Dificultat: V+/Ae. 
Descens: 1 ràpel (28m).
Aproximació: De Santa Cecilia hem d’agafar el camí de l’Arrel direcció Pla de Trinitats, un cop passada la canal del Cavall Bernat seguim i trobem un torrent el camí gira a l’esquerra, pugem i trobarem un arbre amb pintura vermella, al començament d’una  canal per on pugem fins a peu de via, fletxa pintada.

Primer llarg, pugem per un esperó primer vertical i després s’ajeu fins a la R1, 15m.

Segon llarg, sortim directament (parabolt) i després anem en tendència a l’esquerra fins a trobar un ressalt vertical equipat, pugem i flanquegem a l’esquerra fins a uns arbres on trobem la R2, 20m.

Tercer llarg, comença per un díedre amb passatges atlètic fins anar a l’esquerra (parabolt) al peu de la bavaresa, els primers passos son més exigents (nosaltres hem posat dos tascons) després més fàcil quan s’acaba hem d’anar a l’esquerra a busca la incòmoda R3, 20m.

Quart llarg, sortim a l’esquerra i seguim verticalment  (V/A0) quan s’acaben les assegurances hem de sortir en tendència a la dreta (pitó) i després directa per l’esperó amb bon ambient i roca de qualitat.

Una bona opció per aquests dies calorosos d’estiu. Recomanable.

Per: Jesús Carruesco, Joan Asín. 













FOTOCIM