diumenge, 25 d’agost del 2019

LA FULLATERA. Via GAS-OIL ET DÉCIBELS.

23/08/19. La “Fullatera” és una paret de granit, ajaguda amb ressalts, arran de carretera, entre el poble de Carol de Porta  i Porta, a la Cerdanya Francesa. S’han obert dues vies la “Ni peur ni suer” una via fàcil de IV+ màxim i la “Gas-oil et décibels” més exigent. Les vies estan totalment equipades i son fàcils de seguir. Nosaltres en aquesta primera visita optem per la via “Gas-oil et décibels”.

L’aproximació és evident, un cop passat el poble de Carol de Porta, venint de Bourg Madame, fem 2,5 Km i un cop hem passat un túnel sota la via del tren, a l’esquerra hi ha un petit aparcament al costat d’un exclosa, una mica més endavant hi ha un central de l’EDF. Creuem la carretera i trobem una fita què ens porta fins a peu de paret, uns 5 minuts, primer trobem la via Ni peur  ni sueur, la Gas-oil et decibels comença uns 20 metres més a la dreta, entrant en una zona amb arbres, nom pintat a peu de via.


La via té 7 llargs de corda amb un canvi de reunió al cinquè llarg. La via va recorrent plaques ajagudes, amb adherència i una dificultat de IV/IV+, trobarem tres ressalts amb díedres atlètics als llargs 1,3 i 7, amb una dificultat de V, V+ i 6a (V+/Ae) respectivament. El darrer llarg és el més mantingut i obligat, díedre de V+ amb un passatge més exigent i difícil de xapar, aquí hem fet un pas d’Ae. Dificultat obligada V+/Ae.

Via totalment equipada, passarem amb 14 cintes exprés, alguna llarga pel fregament. Estrep i/o tramposa opcional.

El descens entretingut, un cop al cim trobarem unes fites què ens porta a un bosc on trobem marques taronges i fites què ens retornen a la carretera, al darrer tram trobem tres passatges equipats amb cordes fixes, temps uns 45 minuts.

Una bona opció a tenir en compte, llàstima del continuo rum-rum dels cotxes...

Per: Jaume Galban, Joan Asín.




















FOTOCIM