diumenge, 8 de setembre del 2019

PELADET ORIENTAL. Via NAG-TRIO-BAND (primera integral)

7/09/19. Avui anem a fer la primera integral després de dues jornades per obrir la via NAG-TRIO-BAND. Com canvia la cosa amb menys pes i algunes assegurances posades. Hem sanejat bastant, tot i això encara trobarem algun tram amb roca a controlar, al tercer i quart llarg. Terra fins què plogui....

La via ha quedat semi-equipada amb parabolts, pitons i ponts de roca o bagues en arbres, caldrà un joc complert de tòtems del negre al taronja, semàfor aliens,i repetir el 0,75, Camalot 3, tascons i 14 cintes exprés. Guardar un tòtem vermell o Camalot 1 per l’entrada de la R2.
El nom NAG (Notivoli, Asín, Gómez).

Via d’aventura,


DADES

Primera ascensió: 28/08-4/09/19
Per: Isabel Notivoli, Antonio Gómez, Joan Asín.
Primera integral: 7/09/19
Per: Isabel Notivoli, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.
Equipament: Semi-equipada amb parabolts, claus, ponts de roca o bagues a arbres.
Material: 14 cintes exprés, joc de Totems, semàfor d’aliens i 0,75, Camalot 3, tascons.
Dificultat: V+/6a. obligada V+/A0 a equipar.
Roca: Calcari.
Orientació: sud.

Aproximació: Des de Vilanova de Meia  seguim la carretera L-913, què porta a la Roca dels Arcs, a la proximitat de l’Hostal Roig trobem una pista a mà esquerra amb l’indicació de Portell Blanca, l’agafem i la seguim fins el final. La pista està en bon estat, als darrers 100m hi ha una forta baixada, millor deixar el cotxe abans si no anem amb 4x4, pot haver-hi problemes a l’hora de pujar. D’on deixem el cotxe anem a la Portella Blanca i baixem fins a l’alçada de la paret un corriol la ressegueix, la via comença a l’esquerra de la via Festival Eròtic, fita al peu.
També és pot anar per Rúbies

Descens: Del final de via anem a buscar un corriol què ens porta a la Portella Blanca.

Primer llarg, (30m, 1 pont de roca, 1parabolt) pel sòcol fita al peu, pugem per la placa i anem a l’esquerra (pont de roca precari, per indicar) i seguim per l’esperó, roca a controlar a la segona part del llarg.R1 una escarpia amb anella.

Segon llarg,(27m,5 parabolts, 3 pitons, 1 baga arbre) segueix el marcat díedre, passatges atlètics, guarda el tòtem vermell o Camalot del 1 per assegurar el darrer pas. R2, dos parabolts.

Tercer llarg,(30m, 2 parabolts)  sortim directament per una placa i seguim per un esperó amb roca a controlar, trobem un díedre-fissura a equipar, un cop superat anem a l’esquerra i pugem per una placa fins a la R3. 2 parabolts.

Quart llarg,(20m,1 parabolt, 2 pitons) sortim a l’esquerra per sobre d’uns blocs a controlar fins a un esperó per on pugem, un cop superat seguirem per placa a la dreta del marcat díedre fins a la R4. 2 parabolts.

Cinquè llarg,(20m, 3 parabolts, 2 bagues arbres) en flanqueig, passatge fi de placa fins el primer parabolt i després en flanqueig a la dreta fins el final on sortim a l’aresta. R5 aprofita la R de la via Festival Eròtic. 1 espit i 1 pitó.

Per: Isabel Notivoli, Juan Carlos Sánchez, Joan Asín.





















FOTOCIM

2 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Enhorabona per la via ! Es veu ben interessant el diedre vertical.
Què li ha semblat al Juan Carlos?

joan asin ha dit...

Jaume la via ha quedat bastant bé, el díedre és el llarg de la via, al Juan Carlos li va agradar.