dimecres, 26 de maig del 2021

ROC DE LES DUES. SECTOR BESTIOLES. Via PILAR MARX.



25/05/21. Avui la intenció era escalar a la Móra Comdal, però hem errat l'aproximació, ara ja ho tenim clar, tornarem. Com encara és d´hora anem a fer la via Pilar Marx al sector Bestioles, al Roc de les Dues (Peramola), la Isabel ja l'ha fet i no li fa res tornar-la a repetir (gràcies).
A sota del Roc de les Dues hi ha un contrafort de conglomerat amb possibilitats d'obrir-hi vies. La Concep Miró, Jordi Querà i Koki Gassiot, durant el confinament obren varies vies. 
El contrafort és poc agraït, trobarem vegetació, pedres soltes i roca a controlar. De moment hi ha 5 vies obertes. La via Pilar Marx  sembla la més interessant d'aquest sector. 

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES
Primera ascensió : novembre 2020
Per: Concep Miró,  Jordi Quera, Koki Gassiot.
Equipament: Parabolts, 1 pitó.
Material: 8 cintes exprés, algun friend mitjà/petit.
Roca: Conglomerat.
Orientació: est.
Dificultat: V+.

AproximacióDe Peramola seguim la carretera direcció al Roc de les dues, aparquem en una zona de pic-nic, paret visible. Seguim un camí què ens porta al peu de la paret, marques blaves-grogues.

Descens: En 4 ràpels (penosos) per la via Moix, vegetació i pedres soltes. Sembla què és pot baixar per una canal a l'esquerra ? seria millor

Primer llarg, comença amb un passatge difícil de trobar, seguim per un díedre ajagut i pugem directament per una placa i en flanqueig a la dreta entrem a la R1.
Segon llarg, per placa mantinguda fins què per verticalitat i arribem a la R2.
Tercer llarg, flanqueig delicat a la dreta i pugem directament per un esperó vertical, un cop superat seguim per l'aresta fins a la R3.
Quart llarg, sortim a la dreta i superem dos ressalts, després el terreny s'ajeu, seguim per l'aresta. R4 a muntar en algun arbre/savina.
De la R4 seguim en tendència a l'esquerra caminant a buscar la línia de ràpels.



FOTOCIM


2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona. Que tal les vies? Es que companys de Lleida em van dir que no valia la pena

joan asin ha dit...

Esta bé com a pla B, però no per anar expressament.