dijous, 19 d’agost del 2021

FULLATERA. Via PIM PAM.


18/08/21. Quan vam fer les vies Ni peur ni sueur i Gas Oil i decibels, ens va cridar l'atenció el pany esquerra d'aquesta no paret. Ahir vam repetir la via "Ni peur ni sueur" i van fer un visió més acurada, hi ha via...Avui tornem amb el Xavier i el Jaume.

Preparem el material, al final com anem tres portem de tot, sort què l'aproximació és curta. Seguim les fites en tendència a l'esquerra (camí de baixada) passem una tartera i a l'entrada del bosc trobem una corda  fixa, la via comença en aquest punt (fita).

Fem un primer de grades fàcils i seguim per un esperó ara ja més vertical fins a sota d'un sostre on fem la R1 50m dos parabolts. 2 parabolts al llarg.

La primera intenció era tirar directe pel sostre però hi ha uns grans blocs inestables a la vista, decidim flanquejar a l'esquerra  i sorpresa trobem una R pitó i parabolt?, dubtem i seguim per aquesta via? ja què surt pel lloc més lògic, passatge exigent per un díedre a casar un parabolt (pas d'estrep) i sortida atlètica, seguim fins a un arbre on hi ha una baga, seguim per la dreta fins a un arbre on fem la R2, 40m, baga en arbre. 2 parabolts, 1 pitó, 1 baga en arbre. Mirem si hi ha material i deduïm què la via després de la baga del arbre va cap a l'esquerra.

El tercer llarg el fem per una placa d'adherència, sortim a l'esquerra i seguim per un esperó sinuós, fins a una terrassa final on fem la R3, 45m, 1parabolt. 1pitó, 2 parabolts, 1 baga en un arbret.

El quart llarg, segueix un díedre ajagut en tendència a la dreta amb una entrada difícil, un cop superat el díedre, seguim unes grades en tendència a l'esquerra a buscar un ressalt què ens porta a la R4, 45m, 2 parabolts. 4 parabolts.

Fem un darrer llarg de tràmit, una grimpada fins al bosc, R en un arbre (baga).

En resum una via semi-equipada on cal completar les assegurances, amb friends petits mitjans i bagues per arbres o becs de roca. Via de caire d'aventura de moment, ja veurem si hi tornem per netejar-la i posar-hi alguna cosa més.


DADES

Primera ascensió: 18/08/2021.
Per: Xavier Samsó, Jaume Galban, Joan Asín.
Equipament: Semi-equipada, amb parabolts, pitons, bagues en arbres.
Material: 10 cintes exprés, joc de friends fins 0,75/1 , alguna baga arbres/becs de roca, estrep opcional.
Dificultat: 6a. V+/Ae 1 pas obligat.
Orientació: oest
Roca. Granit.

L’aproximació és evident, un cop passat el poble de Carol de Porta, venint de Bourg Madame, fem 2,5 Km i un cop hem passat un túnel sota la via del tren, a l’esquerra hi ha un petit aparcament al costat d’un exclosa, una mica més endavant hi ha un central de l’EDF. Creuem la carretera i trobem una fita què ens porta fins a peu de paret, uns 5 minuts, què ens porten al peu de la via “Ni peur  ni sueur”, parabolts visibles.

El descens entretingut, un cop a la R5 seguim fites en flanqueig a l'esquerra pel bosc fins què  trobem marques taronges i fites què ens retornen a la carretera, al darrer tram trobem tres passatges equipats amb cordes fixes.

comença l'aventura

primer llarg

primer llarg

inici segon llarg

segon llarg

segon llarg


arribant a la R2

tercer llarg

tercer llarg

tercer llarg

quart llarg

quart llarg

quart llarg
cinquè llarg


FOTOCIM

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenc que ara la ni Sueur ni Peur és la via central (o de les centrals si en realitat a l'esquerre n'hi havia 2). El nom l'equipament d'aquesta via l'heu posat vosaltres?

joan asin ha dit...

És una via nova què aprofita part del segon llarg d'una via què ja estava oberta.

GuilHem1 ha dit...

Hola, he hecho la PIM PAM este weekend!
Pequena via guapa! La via azul en la ressenya existe o no? Parece interessante pero la roca es muy compacta y me cago de probar la! Tienes informaciones? Gracias por tu trabajo y las vias que has équipado!!!
Un Frances de Cerdanya!!!