dijous, 30 de desembre del 2021

Via TORRAS-NUBIOLA. PARET DEL MU EST. SANT HONORAT.


29/12/21. A Sant Honorat s'estan obrint noves vies. Avui ens decidim per fer una excursió-escalada per aquest santuari d'agulles peculiar. La via TORRAS-NUBIOLA, està dedicada a aquesta cordada centenària amb D.O. pròpia que ens han deixat bones vies, sobre tot de xemeneies...Via oberta per Jordi Quera, Koki Gassiot, Armand Ballart, amb tres llargs de corda amb una dificultat màxima de V, amb roca bona en general, la via encara està tendra i podem trobar algun còdol juganer.

Cal tenir en compte l'aproximació, escalada i llarga baixada, quedant una bona jornada d'excursió-escalada, recomanable per peders per aquest solitari racó de l'Alt Urgell.

Per: Isabel Notivioli, Josep Estruch, Antonio Gómez, Joan Asín.




DADES

Primera ascensió: 13/11/2020
Per: Jordi Quera, Koki Gassiot, Armand Ballart.
Equipament: totalment equipada amb parabolts.
Material: 8 cintes exprés.
Roca: Conglomerat.
Orientació: sud.
Dificultat: V.

Aproximació: Des de Peramola, haurem d'anar al coll de Mú, nosaltres hem pujat des de can Torrent. Des del coll seguim el camí què flanqueja per sota de les agulles i parets, direcció Sant Honorat,  fins passar l'agulla del Camí (coll), agafem la primera canal de l'esquerra en direcció a l'Agulla de Smegol i la seguim fins a trobar el peu de via, parabolt visible. 1h

Descens: Des del cim seguim l'aresta fins a dalt de carena on trobarem el camí de baixada de Sant Honorat, trobarem indicadors i fites. 1:30/2 h.

Primer llarg, en placa per l'esperó dificultat de IV/IV+, quatre parabolts, 25m.

Segon llarg, sortim en uns passatges verticals en flanqueig a l'esquerra (V) per seguir per l'aresta fàcil, trobarem un ressalt abans d'arribar a la R2, 4 parabolts, 50m.

Tercer llarg, sortida vertical a buscar el primer parabolt (podem aprofitar un burí de l'esquerra), pugem uns metres i seguim en flanqueig ascendent a la dreta fins què pugem verticalment i sortim per un díedre, R passada una savina al cim, 7 parabolt+1 burí (opcional), 50m.

Via recomanable en el seu estil.
primer llarg, foto Josep Estruch

primer llarg, foto Josep Estruch

priemer llarg

Josep Estruch al primer llarg

segon llarg, foto Josep Estruch


tercer llarg, foto Antonio Gómez

tercer llarg, foto Antonio Gómez

tercer llarg, foto Antonio Gómez



FOTOCIM