divendres, 29 de juliol del 2022

Via DISTOPIA. PARET DE LA BATALLA EST. VILAMALA.



29/07/22. A la paret de la Batalla darrerament s'han obert diverses vies equipades on cal començar rapelant-les. En Ramir i el Vicens és fixen en una línia a la paret de la Batalla est,  l'esquerra de la paret de la Batalla . En diverses visites l'equipen una nova via.

Una via totalment equipada, amb un primer llarg, llarg-intens-que no et deixa indiferent. Després la paret s'ajeu a mida que anem pujant. Les assegurances obliguen a escalar. Roca amb D.O. de la zona, tot i estar sanejada cal anar atents.

Avui fem la segona ascensió.

Per: Ramir Aparisi, Alfons Esterlich, Joan Asín.



DADES

Equipada: juny 2022

Per: Ramir Aparisi, Vicens Mans.

Equipament: Totalment equipada amb parabolts.

Material: 12 cintes exprés.

Dificultat: 6a.

Orientació: est

Roca: Conglomerat

Aproximació: Haurem d'aparcar al Km 20 de la carretera de Solsona a coll de Jou, dipòsit d'aigua a l'esquerra. Trobem l'aparcament de la Paret de la Batalla, seguim una mica més a la dreta per la pista. Aparquem i seguim caminat per un camí trobarem unes fites a l'esquerra, les seguim fins a un bosc penjat on unes cordes fixes ens deixen a la R5. Nosaltres hem baixat en 4 ràpels un primer de 25m, el segon en diagonal a la dreta a buscar la R3, 60m. El tercer de 33m i el quart de 45m.

Retorn: de la R5 fem el camí de l'aproximació a l'invers.

Primer llarg, pugem en tendència a l'esquerra fins a un desplom que passem per l'esquerra, per tornar a la dreta i pujar directament a la R1. 45m, 12 parabolt. Llarg mantingut amb allunyaments on cal escalar. És interessant deixar posades les cintes exprés al rapelar.

Segon llarg, pugem per un placa fins a un desplom que superem directament pas V+, després per placa més ajaguda fins a la R2. 33m, 7 parabolts.

Tercer llarg, seguim la placa en tendència a l'esquerra fins a la R3, 30m, 3 parbolts.

Quart llarg, també en diagonal per placa, 30m, 3 parabolts.

Cinquè llarg, testimonial, grimpada fàcil fins a la R5.

comencem rapelant

a l'exigent primer llarg




segon llarg



FOTOCIM