divendres, 9 de juny del 2023

Via DE L'AMEDEU. PARET DEL PONT. SANT LLORENÇ DE MONTGAI.

7/06/23. Anem a Vilanova de Meià, però a l'arribar trobem les parets ben molles....?, no estava previst les prediccions son bones per avui, però les darreres pluges és fan notar. Després de dubtar anem a la Paret del Pont, on els companys tenen feina pendent. El Ramir, Alfons i Agustí van a la vis Haber-la Aila, amb el la Isabel i el Felip anirem a la Via de l'Amadeu què el Felip no ha fet. Després farem la via Augusta.

La via té cinc llargs de roca totalment equipat. L'itinerari va cercant la millor roca per a obrir-se pas. La roca ha estat força sanejada, tot i així encara podem trobar-hi algun còdol volador. 

Per: Isabel Notivoli, Felip Linares, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió: 4/03/2023

Per: A. Ribes, L. Olondríz, A. Sans, J. Godoy, J.M. Escart.

Equipament: Totalment equipada amb químics, parabolts, ponts de roca.

Material: 13 cintes exprés, recomanable llargues.

Dificultat: 6a+. Obligat V+/A0.

Orientació: est.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: Evident des de l'aparcament al pont, a peu de paret.

Descens: de la darrera reunió baixem per la carena fins al coll on trobem el camí de baixada de la via normal.

Primer llarg, per una canal/díedre amb passatges atlètics i mantinguts, desprès s'ajeu i seguim per una terrassa terrosa fins a la R1.

Segon llarg, inici contundent amb uns passatges desplomats 6a+ (ha sortit amb un repòs), no obligat, seguim per placa vertical i després anem a la dreta a buscar un altre ressalt per on pugem fins a la R2. Llarg mantingut, compte amb el fregament de les cordes.

Tercer llarg, sortim a l'esquerra per un ressalt vertical amb bones preses, passatges atlètics, anem a la dreta i trobem un altre ressalt per on pugem fins a una cornisa què seguim a l'esquerra a buscar la R3.

Quart llarg, sortim a l'esquerra i pugem per un ressalt, passatges atlètics, sortim a la dreta i anem buscar un sinuós díedre per on pugem seguim per una zona fàcil en tendència a l'esquerra fins a la R4.

Cinquè llarg, seguim l'aresta fins a un  ressalt què ens porta a la R5 a l'aresta. Llarg curt 15m.

Primer llarg



segon llarg




tercer llarg



quart llarg


cinquè llarg



FOTOCIM