dimecres, 18 de setembre del 2024

Via DIRECTA MIRANDA DE FRA GARÍ. CODOLOSA SECTOR MIRANDA DE FRA GARÍ. MONTSERRAT.

17/09/24. La passada setmana em vaig assabentar pel Joan Pera què l'Antoni Alarcón ens ha deixat.....l'Antoni tot un personatge, ens ha deixat un bon llegat de vies, sobre tot a no parets on ha tret força partit al terreny, llocs com la Codolosa, Rasquera, Abella de la Conca, Malanyeu.......amb un equipament particular. Moltes gràcies  Antoni i Descansa en Pau allà on estiguis.

Avui volíem fer una matinal i en record de l'Antoni Alarcón anem a la Directa de la Miranda de Fra Garí. La via té tres llargs de corda i un canvi de reunió al segon llarg. A la via trobarem poques assegurances, 1 pont de roca al primer i segon llarg i un pont de roca i un pitó al tercer llarg, dos espits a la R1, 1parabolt de 10 a la R2bis i dos parabolts de 8 a la R3. Via de dificultat baixa màxim 5a, però què amb l'equipament què hi ha ens farà treballar per a col·locar friends. 

Bona via per a utilitzar friends.

Per: Isabel Notivoli, Joan Asín.


DADES

Primera ascensió per: Antoni Alarcón.

Equipament: testimonial ponts de roca i un pitó.

Material: 6 cintes exprés, joc de friends fins C3.

Dificultat: 5a.

Orientació: sud.

Roca: Conglomerat.

Aproximació: El de la paret de la Codolosa, evident.

Descens: La R3 està just a la drecera de Fra Garí.

Primer llarg, pugem per un díedre-esperó (pont de roca), trobem un ressalt vertical, un cop superat anem en tendència a la dreta a buscar un placa/esperó que ens porta a la R1.

Segon llarg, sortim a l'esquerra  veurem dues fletxes picades em d'anar per la de l'esquerra. Trobarem dos ressalts (pont de roca al segon), seguim i podem muntar la R2 en un arbre. Nosaltres hem seguit per terreny fàcil cap a l'esquerra a buscar la R2bis en un parabolt de 10.

Tercer llarg, el més mantingut, sortim a l'esquerra i pugem per un esperó (pont de roca) i seguim per un díedre què és fa horitzontal on podrem col·locar friends. Des-grimpem un passatge i pugem per la placa (pitó) abans d'entrar a la R3.

primer llarg



segon llarg



tercer llarg

típic pont de roca de l'Antoni Alarcón



R3



FOTOCIM

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Tots vam quedar molt parats i fotuts quan ens vam assabentar de la mort del Toni Alarcon....una maca recordança la vostra. Una abraçada.