divendres, 18 d’octubre del 2024

TREKKING M'GOUM 4071m . "ATLAS". MARROC.

El M'GOUN és el quart cim més alt del Marroc després del Toubkal, Timzguida i Ouenkrim. Un cim aïllat i no tant conquerragut com el Toubkal, amb etapes llargues. Nosaltres fem el Trekkig del M'GOUN sortim d'Ikkis N'Arous , passant pel Cim i el descens el fem seguint el Riu M'goun fins  a prop de Boutaghrar, en 5 etapes.

Anem amb un trekking organitzat, amb Guia, Cuiner i Mules/Mulers pel transport, dormint en tendes.

Per: Lola Díaz, Montse Pueyo, Ramón Samarra, Pep García, Joan Castelltort, José Luis Sancenon, Javier Hualde, Rafel Martínez, Joan Asín.

6/10/24. Volem a la nit de Barcelona  a Marrakech arribem a les 12 de la nit. Ens recullen i ens porten a un Hotel on passem la resta de la nit.

7/10/24. Després d'esmorzar sortim Cap a Ikkis N'Arous, passant per Azilal. Arribem al mig dia, dinem i comencem el trekking. Seguim la vall uns 6Km on passarem la primera nit al costat d'unes cases de nòmades.














8/10/24. Sortim seguint un camí de Mules què va pujant per la vall on trobarem dos colls abans d'arribar al tercer coll Tizi'n el d'Oughroy (3400m). Baixem cap a la Meseta de Tarkeddit (2900m) on hi ha el Refugi del M'goun.

11,4 Km, desnivell positiu 1130m, desnivell negatiu 501m.























9/10/24. Dia de Cim. Ens aixequem a les 3h i després d'esmorzar (3:30h) comencem l'ascensió. Seguim per la vall fins a trobar el punt on comencem a pujar. Pujada mantinguda per camí amb tres ressalts abans d'arribar a un coll a l'aresta on és fa de dia. Ara cal seguir per una aresta d'uns 2

























FOTOCIM







10/10/24. Etapa variada, amb pujades i baixades, acompanyats de formacions rocoses curioses. El camí va seguint el torrent fins arribar a una Kasba en runes on dinem, a prop és veu una carretera i unes cases. Després baixem fins a la carretera i la deixem per seguir un camí entre poblets i cases fins el nostre campament.

18,7 Km, desnivell positiu 340m, desnivell negatiu 776m.











 









11/10/24. Avui una jornada diferent, ens posem les Sandàlies ja què anirem pel riu. Comencem entre camps de cultiu vorejant el riu fins què ja no hi ha més remei què anar entrant i sortint de l'aigua. El riu és va encaixonant a mida què anem baixant fins a passar per un tram d'uns 20m d'amplada , passatge d'Achabou, engolits per la gorja. A la sortida trobem el nostre campament al costat d'un Gite d'Etape.

24,29 Km, desnivell positiu 340m, desnivell negatiu 776m.



























12/10/24. Avui tornem a seguir pel riu, entrant i sortint fins què s'obre a la vall on trobem una nova pista de terra, què seguim al darrer tram. Aquí acabem el Trekking i ens venen a buscar amb Furgoneta gran.

13,450 Km. desnivell negatiu 200m