dijous, 29 de gener del 2009

26/01/09 MONTSERRAT, MIRANDA DE CAN JORBA via SOL SOLET



El dia encara esta ventós, cap a les 11h estem a peu de via, no ens tocarà el sol fins a la primera reunió. La via esta polida i jo diria que la graduació s’hauria de pujar una mica, per mi hi ha algun passatge de V al tercer llarg. La via es però ideal per gaudir d’unes plaques molt agraciades amb preses i assegurances per anar tranquil. Es sens dubte la via clàssica d’aquesta paret.

Llargada del recorregut: 130 m.Horari: 1'30 - 2 h.
Material: 12 cintes exprés.Primera ascensió: tardor 1992 per Joan Oliva i el Guillem Arias.
Equipament: Parabolts

Primera tirada: sortim en lleugera tendència diagonal cap a l'esquerra, per continuar després recte per una placa amb la roca força polida. 30 m. IV, IV, IV+..
Segona tirada: seguim recte en tendència a l’esquerra, per una bonica placa 25 m. IV, IV, IV..
Tercera tirada: sortim amb tendència cap a la dreta uns pocs metres, per enfilar després recte i desviar-se novament cap a l'esquerra. 35 m. IV, IV+,V, IV..
Quarta tirada: comencem amb un petit flanqueig cap a la dreta per anar a buscar el començament d'un petit esperó, el qual seguirem per acabar, amb tendència cap a l'esquerra, superem una placa en direcció a uns arbres, desprès per l’esperó fins trobar una reunió amb tres parabols a la dreta. 50m IV, V-, III, es pot fer una reunió intermitja.

Descens: amb tres ràpels equipats per la via Escabroni-Escapullini, el primer d'ells volat.

Ascensió feta per Aina Asín i Joan Asín