dijous, 28 de gener del 2010

ELS GRAUS, via d'en PITU

28/01/10. Avui tot i fer sol, la temperatura es força baixa, busquem alguna cosa arrecerada hi trobem la via d'en Pitu a els Graus, ja l'havia vist fa temps però no la situava. Desprès d'estudiar el caos dels Grau intuïm per on va.
Per arribar a peu de via cal pujar un tros per una canal herbosa i seguir grimpant uns metres per una placa fins trobar una entrada a l'esquerra on es veu el primer parabolts.

El primer llarg supera una placa vertical , seguim amb tendència a la dreta per pujar per una placa, tot seguint els parabolts.

El segon llarg surt per una placa dona pas a un ressalt un pel desplomat, el superem amb Ao,V+, un tram per terreny fàcil fins un díedre amb una entrada estranya, cal buscar les preses bones V+. Aribem sobre d'una agulla.

El tercer llarg seguim flanquejant, per terreny fàcil I,II, trobem un parabolt més per indicar la via que per assegurar. Seguim per l'aresta amb un passatge d'entrada vertical però amb preses, 6a (Ae), la dificultat va baixant a mesura que pugem.

El quart llarg seguin grimpant fins un ressalt, pas de V+, anem a buscar una placa vertical, V+. Cal controlar la roca als darrers metres.

El decens el fem per la via amb tres ràpels (amb una corda de 60m), R4-R3, R3-R2, R2-R0.

La via oberta per la colla de veterans, és de la mateixa tònica de les veïnes de Cam nou Barris, els passatges difícils son passos amb poca continuïtat.

Per Antoni Gómez i Joan Asín


primer llarg
darrers metres del segon llarg

desprès del passatge de 6a/Ae del 3er llarg

arribant al cim
ja hi som

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Renoi! als Graus hi surten vies com bolets!! aquesta no la coneixia, per on para? a la dreta o a l'esquerra de la Mal Pas i Somnis...

joan asin ha dit...

Jaume queda a la dreta dels somnis de Cam nou barris.

Mingo ha dit...

Aquesta l'apunto per anar-hi un dia despres de la feina ara que el dia encara no és massa llarg. No acabo de situar la via. On esta respecte a la somni de primavera?

joan asin ha dit...

Mingo has d'anar al diposit d'aigua de Collbató, pujar direcció al Jardinet hi anar a l'esquerra, amb la ressenye que penjat es veu la perspectiva. Ideal per una tarda.Records