divendres, 6 d’agost del 2010

GARRAF, via SAME

5/08/10 dijous. En Jaume i en Ramón havien quedat per anar a fer aquesta via, al final pugc afegir-me i ens trobem al Port del Garraf. Jo fa poc que la vaig fer, el març, però quan la companyia és bona no importa repetir, així que em toca fer de guia turístic.

La via comença per un gran flanqueig que pot ser perdedor i esdevenir tota una aventura com li va passar al company Jaume Salat. Aquesta paret esta plena de vies antigues que s'han anat perdent les referències, llàstima per que és un bon lloc quan tens poc temps. Això d'escalar amb l'aigua als peu té el seu encant.
El flanqueig és tota una excursió el faig amb dos llargs i mig, anem amb cordes de 6o m la dificultat màxima és de IV en algun pas aïllat i la resta de III. Havent fet la part més perdedora, ara segueix en Jaume per la paca amb el passatge més difícil de la via un V mantingut amb un pitó i un buril solidificats a la roca, cal reforçar amb algun micro i/o tascó. Després de la placa cal seguir per un díedre i a la sortida muntar reunió en un arbre a l'esquerra, hi ha un buril a la placa. el darrer llarg surt per una placa amb uns passatges amb unes bústies i després per grades fins que s'acaben les dificultats.
Baixem per la carena amb algun passatge per desgrimpar.

Per Ramón Prades, Jaume Galban i Joan Asín

flanqueig 1
flanqueig 2
flanqueig 3
al llarg clau de la via
el mateix llarg vist des de dalt
sortida del darrer llarg
a la carena

2 comentaris:

Mingo ha dit...

No pares, aquesta no l'he fet però és bona idea per una tarda d'estiu. Saps on puc trobar referències, bàsicament com s'hi va.
A la piada de la Tobilets no s'hi pot accedir.
Salut

joan asin ha dit...

Mingo he posat dos enllaços amb bones referències. Has d'anar al port esportiu del Garraf i ja veus l'esperó del Penyasegat, és molt fàcil.