diumenge, 24 d’octubre del 2010

Montserrat càmping, Monòlit Groc

24/10/10.  Avui quedem amb en Juan Carlos per fer una matinal no teníem clar a quina via anar, li proposo el Monòlit Groc que fa temps que esta a la llista de pendent, després de valorar altres opcions ens decidim per anar-hi.
Quan arribem al Monestir la boira ho tapa tot, uns moments de dubte però anem cap a peu de via. Les boires és van esvaint i ja podem endevinar l'itinerari.
ressenya més informació de la via a escalatroncs
Pugem per una canal a l'esquerra de la via fins arribar a les rampes de la via facilonga, ens equipem i pugem sense encordar fins a trobar una corda fixe que  ens porta a peu de l'esperó per on va la via.
Avui la pedra ha fet que comenci en Juan Carlos, el primer llarg se'l treu net va fort el company, segueix per una placa força mantinguda on cal anar concentrat per anar trobant les passatges.
El segon llarg segueix la mateixa tònica, placa tècnica per on cal anar navegant, hem surt amb un A0 i algun repòs.
El tercer va per una placa més ajaguda amb bona presa fins arribar a un fort desplom que superem amb A0 uns metres més fàcils ens deixen a la reunió.
El quart llarg surt en flanqueig a la dreta per agafar una placa ajaguda amb un ressalt final vertical molt elegant. M'adono que he deixat la reunió a la dreta així que segueix-ho fins el cim on faig reunió a un arbre.
La intenció era baixar caminant, des del cim anem seguint un caminat fressat que ens du fins el camí de Sant Joan per on retornem fent un passeig.
La via esta força bé, on només cal portar unes 12 cintes exprés i reunió, les dues primeres tirades son molt mantingudes ben assegurada però amb dificultat obligada.
Per Juan Carlos Sánchez i Joan Asín 

grimpant per la via facilonga

al primer llarg
el segon llarg segueix la mateixa tònica
en Juan Carlos al segon llarg
el pas desplomat del tercer llarg
sortint del darrer llarg
al cim

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan! veig que després de Meteora, t'han quedat ganes de grimpar! a veure si aquesta setmana podem quedar algun dia abans no ens canviin l'hora.

Joan Baraldes ha dit...

felicitats per la via. Te dues tirades ben dificils encara que força assegurades. nosaltres vam rapelar però potser és millor sortir caminant per dalt.
salut i a tibar

joan asin ha dit...

Jaume Meteora va estar un petit tast només,he quedat pel dimecres el dijous no ho tinc clar però ja et diré alguna cosa.
Joan B força assegurades però amb la seva distància, je,je. Sempre que és pot baixo caminant.

Gatsaule ha dit...

Veus, a mi també em va agradar molt la via, sostinguda i assegurada per no patir!

joan asin ha dit...

Joan per no patir però molt concentrat, que les dues primeres son mantingudes.

Fotoescalador ha dit...

Hola Joan. No pares. Et felicito per el blog, és un bon recurs per trobar moltes víes, i quina tela, no pares d'ampliar-lo.

Salutacions!