divendres, 31 de desembre del 2010

Cim del Pla Bernat, 2436m amb esquís

30/12/10. Aquest cim és un actiu segur quan la neu és escassa, l’Oriol Guasch el recomana per fer a la pretemporada en un del seus llibres. Feia temps que tenia ganes d’anar-hi, però no hi havia l’ocasió, avui donades les condicions és un dels pocs cims possibles de fer pel Capcir. Amb la bona companyia de l’Oriol ens hi arribem.



Quan arribem a l’estació d’esquí de Puyvalador encara està tancada, només és veuen els treballadors que van arribant mica en mica. Ens calcem els esquís i comencem a pujar per les pistes sense gent, però amb forta pujada. Un cop al plató superior anem a buscar un collet en tendència a l’esquerra. Trèiem les pell i baixem pel mig del bosc tot buscant la continuïtat de la neu uns 150m de desnivell fins el pla dels Escugots. Tornem a posar pell i pugem pel clot del mig amb pendent pronunciat fins a la carena des d’on en tendència  a la dreta arribem al Pla Bernat. Ara seguim per l’ampla carena que ens porta al cim que és un bon mirador de tots els cims que l’envolten. l’Oriol com a bon coneixedors fa una descripció exhaustiva de cim i d’itineraris, més feina per a fer...
La baixada la fem pel mateix lloc, primer per la carena amb neu dura, però quan arribem al Clot del mig trobem un tram amb la neu crosta fins prop del pla dels Escugots. Ens tornem a posar pell i pugem fins el coll des d’on seguim pujant a la dreta fins a l’arribada del telecadira del Bosc. Una magnífica baixada per neu trepitjada ens deixa altre cop a l’aparcament.
En resum una bona opció a tenir en compte on encara hem trobat prou neu per fer-ho amb esquís. La pujada també és pot fer utilitzant el telecadira i t’estalvies la pujada per les pistes, però no és el mateix.
Per Oriol Guasch i Joan Asín
­­­­­­­­­


pujant per les pistes
pla superior anant a buscar el coll
baixada pel bosc buscant la continuïtat
pujant pel clot del mig
al fons ja veiem el cim
per la carena
vistes des del cim, a l'esquerra els pics Perics
al cim

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan, veig que has deixat la roca per uns dies! tot un luxe fer aquesta sortida tan ben acompanyat, ja veig a les fotos que vau anar a buscar fins l'última clapa de neu.
Bona entarda d'any i els millors desitjos!!

joan asin ha dit...

Ei Jaume gràcies igualment, a veure si aquest any quedem per fer alguna escada llargueta...Bon any

Marta ha dit...

Hola, el risc d' allau de la sortida es baix, oi.? Quin material recomanerieu? Nosaltres pensavem anar-hi amb raquetes. Gracies i felicitats pel bloq