dijous, 7 de juliol del 2011

MONTSERRAT,VIA QUERALT-ONA, PEDRA ESPARRAGUERA

6/07/11. Quan vaig veure publicada aquesta via al bloc de la Colla Xapoutot va quedar apuntada per una tarda. Avui amb l'Antoni ens hi arribem.
Pedra Esparraguera i l'itinerari de la via
La via esta equipada amb parabolts del 10 amb els espàrrecs molt sortits?, nosaltres hem posat alguna baga a savines i hem portat 12 cintes exprés, portàvem friends mitjans i petit però no hem posat cap. Tot i que la via ha estat sanejada encara hi ha alguna cosa solta que fa una mica de llu llu l'hora de tibar. Les assegurances tret del passos difícils en els V i V+ cal escalar entre elles.
El primer llarg comença amb uns passos fins per arribar a un llavi, seguim per un desplom, nosaltres agafem l'opció B és a dir A0. Seguim en tendència a la dreta amb passos delicats on cal tenir confiança amb les preses, fins el peu d'un altre ressalt, tornem a l'opció B, A0 i després la placa s'ajeu i per terreny pedregós arribem a la R1 en un arbre on trobem el pot de registre, fem la cinquena ascensió.
El segon llarg segueix una placa díedre fins a un ressalt que de poc serveix l'A0, anem a l'esquerra a buscar la placa que seguim navegant entre les assegurances espaiades, la dificultat és mantinguda.
El tercer llarg comença amb un ressalt vertical un pel desplomat amb bones preses però on cal tibar par arribar al primer parabolt a uns quatre metres, després la placa va perden verticalitat a mida que anem pujant. Placa per a gaudird amb aire entre assegurances. Un darrer ressalt amb roca delicada ens deixa a la R3.
El descens el fem per la via amb un ràpel de 50 fins a la R2 i un altre de 60 fins a peu de via.
Via ràpida i equipada, ideal per a una tarda d'estiu o matí de hivern o quan tens poc temps per escalar. Tot i que la roca encara esta tendra la repeticions la deixaran bé. Bona feina Colla Xapoutot.
Per Antoni Gómez i Joan Asín 


al primer llarg

segon llarg. Placa o díedre? a escollir

a la placa del tercer llarg

a peu de via

8 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats. Hi vau anar ahir dimecres? Perquè ens vam trobar la Lu i en Joan que hi anàven

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan

ës molt obligada la via ?

Nosaltres estavem a Gorros

salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Ja m'agrada que me l'aneu netejant, us vau trobar amb el Joan i la Lú? ells també hi anàven aquest dimecres.

joan asin ha dit...

Carai quanta gent a la recerca de l'ombra...Quan van arribar la Lu i el Joan nosaltres ja estavem fent el primer llarg i van anar a l'esperó del Místic. Joan B la via és obligada en V+, amb una mica d'alegria entre assegurances.

llembresku ha dit...

Ei Joan! Gràcies per comentar la via. Quina sort aquests que podeu escalar a les tardes, i podeu escollir l'ombra. I a veure aquestes preses que van saltant, que si són gaire bones al final se li haurà de pujar e grau a la via!!!!!!
Salut!!!!!!!!!

joan asin ha dit...

Llembresku. Quan quedi neta serà una clàssica de ben segur. Enhorabona per encertar la línia.

Gatsaule ha dit...

Sembla que us va agradar la via...., vol dir que haurem de tornar-hi! Va ser mala sort trobar-hi una altra cordada perquè de pedres en vau fer baixar unes quantes! Sort que vam decidir de canviar de via....

joan asin ha dit...

Ei Joan veu fer bé la via encara esta tendra, però val pena.