dimecres, 11 d’abril del 2012

CAMINANT PER LA CERDANYA.......

Montserrat enboirat

Aquesta setmana santa ens ha dut temps variable difícil de predir, dimarts i dimecres vam fer dos intents a Montserrat que van donar per esmorzar i veure el tarannà de la pluja i les boires...

6/04/12 Les previsions no son bones però sembla que aguantarà durant el matí a la Cerdanya.
Avui anem a fer una agradable excursió pels boscos de Planés. Una excursió en cercle amb una durada d'unes tres hores. Aparquem a l'Ajuntament del poble de Planés.  Comencem per un camí que ens porta a l'església i una mica més a munt trobem una Formatgeria. Seguim els senyals del GR girem a l'esquerra fins a un coll, aquí deixem el GR que marxa a la dreta i nosaltres agafem el trencall a l'esquerra direcció a unes antenes. Arribats a les antenes agafem un camí fressat marques grogues i que ja no deixarem. El camí s'endinsa al bosc primer va flanquejant i després amb forta baixada fins a trobar una cruïlla, un cartell ens indica els banys termals de Santo Tomàs, nosaltres girem a l'esquerra agafant el camí de retorn que flanqueja a mitja alçada pel bosc. Al cap d'una estona podem veure l'espectacular pont del tren groc. Mica en mica ens anem aproximant, abans d'arribar-hi el camí comença a pujar, passant molt a prop del pont. Una mica més de pujada per arribar a l'estació de Planés, seguim el camí fins a trobar una pista que ve del poble, la remuntem passant pel peu d'una roca d'escalada i arribar al punt de partida.




seguint el GR










A la tarda però el temps canvia i ens deixa una nevadeta a partir dels 1600m.


7/04/12. Després de la nevada el dia pinta millor, fred amb algun núvol juganer..
Avui fem un altre excursió tranqui-la, aquest cop sense gaire desnivell pel Pla de Barrès. Un altre itinerari circular pel bosc, molt agradable i tranquil. Perfectament senyalitzat que el farem amb dues hores tranquil·lament.
 









2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Bona època per caminar, Joan! Per cert, aquests mapes que has posat no els conec, quins són? Els has trobat en digital?

joan asin ha dit...

Joan son del llibre dels senders de l'Emilie, excursions fàcils per la Cerdanya Capcir.