dijous, 6 de setembre del 2012

PARET DE LA CODOLOSA, via PUNT VERD

RESSENYA
5/09/12. La línia de ràpels de la via Josep Monistrol de la Paret de la Codolosa, dibuixava una línia per a pujar-hi. El darrer dimecres 25/07/12, abans de vacances, amb l'Antoni ens vam arribar a treure el nas, la idea era pujar-hi sense expansions. Vam complir l'objectiu però ens va quedar un passatge per resoldre al segon llarg. Aquest dimecres amb la intenció d'acabar el projecte. Quedo amb en Joan B i resulta que ell amb en Toni també havia tret el nas i estava apunt de tornar-hi per a posa algun parabolt.........sort que ens vam trucar.
La via ha quedat semiequipada amb pitons d'època i ponts de roca (mòbils per que des del 25 de juliol ja havia desaparegut un pot de roca i un pitó). El caire de la via és d'aventura, salpebrada amb tocs d'exposició, que podem rebaixar segons la nostra habilitat en posar friens i/o tascons. Els pitons deixats poden variar donada les circumstàncies.
RESSENYA:
Primera ascensió: 5/09/12, amb una primera incursió el 25/07/12.
Per: Joan Asín, amb la col·laboració d'Antoni Gómez i Joan Baraldes
Equipament: pitons d'època i ponts de roca.
Material: Cap portar micros i friends, tascons, bagues savineres, opcional algun pitó i 10 cintes exprés. Amb el que hem deixat de moment fa falta molt poca cosa.
Dificultat: V+.
Observacions: Via d'aventura amb un cert grau d'exposició.
Primer llarg comença per l'esquerra de la Josep Monistrol pugem trobem un pitó d'aquesta via, un cop superat seguim per la placa de l'esquerra amb uns passatges verticals fins arribar a la R1.
El segon llarg sortim recte per una zona més ajaguda fins a un ressalt vertical, trobarem una pitonissa (es pot reforçar amb un alien dels més petits), a l'esquerra també podem posar-hi un altre alien. Seguim directament per la placa amb passos obligats, és pot posar un bon tascó mitjà/gran abans d'un bong. Després trobarem un pont de roca. La placa s'ajeu i seguim fins el següent ressalt aquest l'agafem per la dreta trobarem un retropitó, seguim en tendència a l'esquerra fins a la R2.
El descens el fem per la via amb un ràpel de 60 o dos de 30m.
En resum una via de caire retrò per aventurers o per gent que és vulgui iniciar en aquest tipus d'escalada.
Per Joan Baraldes i Joan Asín

en Joan B al primer llarg

obrint el primer llarg el 25/07/12
al primer llarg

al ressalt del segon llarg
FOTOCIM

tot un espectacle

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,

Ja en tens una altra al sac !1

Jo crec que malgrat l'equipament "retro" serà una via que agradarà al personal !!

Salut i a tibar

joan asin ha dit...

Joan ja veurem,l'objectiu era pujar-hi sense expancions..

rejondo ha dit...

Moltes felicitats per la via!

joan asin ha dit...

Gràcies rejondo