dilluns, 27 d’agost del 2012

SERRA DE LES CANALS, via PAWNEE FICTION

27/08/12. La primera intenció aquesta darrera setmana de vacances, amb el Manel i en Juan Carlos, era anar cap el Pirineu Central, però les prediccions meteorològiques ens fan canviar de plans i anar cap a la Cerdanya. De pujada aprofitem per a escalar... tenim varies opcions i al final ens decidim per fer la via Pawnee Fiction a la Serra de les Canals. 


Tot i que semblava que la temperatura baixava una mica, l'escalada l'hem fet a pler sol d'agost , en algun moment però ha bufat un tímid vent que ha alleugerit la canícula.
La via té dues parts la primera per plaques ajagudes amb quatre llargs de corda i la segona per una paret vertical amb tres llargs de corda amb escalada combinada d'Ae i lliure.



RESSENYA.
Primera ascensió: 9/03/12 per Joan Vidal
Equipament: Totalment equipada amb parabols
Material: Cintes exprés (16/18)
Dificultat: 6b/Ae
Dificultat obligada: V+/Ae
Informació: lanochedelloro.
Aproximació: a la sortida d'Oliana (direcció a la Seu d'Urgell) agafem el trencall que porta a Ànoves. Seguim la carretera durant 1,7Km, trobarem un aparcament a la dreta enfront de la paret. Pugem per una canal on trobarem fites que ens porten fins a peu de via en uns 10 minuts.
Els dos primers llargs van per plaques mantingudes en el IV,V, que ha estat sanejada.
El tercer i quart llarg segueix per un terreny ajagut on trobarem algun ressalt, nosaltres les hem fet juntes (65m) però ha calgut sortir uns metres de la reunió.
Al cinquè llarg la tònica canvia i ara afrontem una paret vertical. Seguim amb Ae un pel desplomat i passos llargs, fins que ho veiem clar per a sortir en lliure. Pugem en lliure per una llastra a controlar que ens porta a la R5.
El sisè llarg, segueix la mateixa tònica sortim en Ae, sortim en lliure a buscar una fissura a l'esquerra V+ per on pugem uns metres per tornar a l'Ae i sortir en lliure quan ho veiem clar 6a (V+,A0).
El darrer llarg, segueix un esperó amb un ressalt més vertical. Un cop superat anirem cap a l'esquerra per sortir al cim per un curiós forat.
Descens: amb ràpel per la via,  25,60,60,60.
Per: Manel Díaz, Juan Carlos  Sánchez  i Joan Asín


a la mantinguda placa del primer llarg

segon llarg

a la R2

arribant a la R4

a l'Ae del cinquè llarg

a la llastra del cinquè llarg

arribant a la R5




al sisè llarg

al pas de V+ al setè llarg

arribant al cim

FOTOCIM