dimarts, 7 de maig del 2013

LA GRONSA SUD, ESPERÓ DE LA LLUNA PLENA

itinerari
5/05/13. Ahir quan estàvem fent la via Itaca a les Moles del Don, davant teníem una cordada fent l’estètic esperó de la Lluna Plena a la Gronsa Sud. Aquest matí després d’esmorzar repartim cordades i propostes, al final amb l’Agustí anem a fer aquesta via dels amics Antxi i Llorenç.
ressenya del Llorenç Kutrescaladors
La via recorre un marcat esperó de la Gronsa sud, que és com una mena de tobogan, comença ajagut i és va adreçant. En aquesta zona la roca és un factor a controlar doncs tan és bona com delicada, donant-li un punt afegit a l’escalada.

El primer llarg és fàcil i l’hem fet grimpant. El segon ja s’enfila per l’esperó, trobarem dos trams més verticals, un a l’entrada i un altre al mig del llarg. El tercer comença per placa per anar a buscar un díedre amb roca dolenta a l’esquerra, cal prestar atenció. La cordada que anava davant ha fet caure un gran bloc!!!. La R3 esta barra da per un sostre, sortim en flanqueig a l’esquerra a buscar una placa on trobem un passatge de V+ (no obligat), un cop superat tornem a la dreta a buscar l’esperó. El següent llarg és molt agradable, seguim el marcat esperó durant 60m, amb bona roca. El darrer llarg va per una placa amb bona roca.
La via està equipada amb parabolts del 10 i algun pont de roca, és recomanable portar un joc de micros i friends fins el 1 de Camalot i unes 10 cintes exprés.

En resum una via ràpida amb un itinerari molt estètic i ben buscat. D’una dificultat mitjana on haurem de negociar amb la roca en algun punt. Informació a Kutrescaladors.
Per Agustí Pallarès i Joan Asín

grimpant al primer llarg

el segon llarg ja agafa l'esperó

al tercer llarg

un cop fet el pas difícil anem a buscar de no l'esperó

l'agradable esperó del cinquè llarg

al darrer llarg

FOTOCIM

2 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Joan,
Aquesta és la via que més em va agradar de les que he fet a la Gronsa sud.
Salut i a escalar

joan asin ha dit...

Joan una línia molt estètica.