diumenge, 19 de maig de 2013

PIC DEL MARTELL, DIAGONAL PASATIEMPO

18/05/13. Entre puja, núvols i prediccions variables, és difícil de trobar un lloc a on anar a escalar. Aquest dissabte, no podem anar gaire lluny i al migdia tenim un dinar, així que recuperarem el Pic del Martell amb les seves formacions calcàries que ens deparen passatges força atlètics. Vies curtes però intenses de bon regust i més ara que la part més popular de la paret ha estat clausurada a l'escalada (a partir de la via Mutant World cap a la dreta).

La via "Diagonal Pasatiempo", és un exponent de via atlètica on trobarem alguna assegurança testimonial al primer i segon llarg, haurem d'autoprotegir amb un bon joc de friends i tascons, algun de mitja repetit pot anar bé. La via és mantinguda en el V grau amb passatges de V+. Al primer llarg tenim una entrada explosiva i expo fins a poder posar el primer friend. El segon llarg és variat amb passatges de placa. El tercer tenim una entrada atlètica i mantinguda, un cop superada hem d'anar a l'esquerra per una zona herbosa que ens porta al peu d'una marcada bavaresa (aquí és recomanable muntar la R3 bis per evitar fregaments) superada la bavaresa arribem a la R3. El quart llarg surt per la dreta superant un ressalt amb passatges atlètics i després seguim per grades ajagudes fins a l'aresta (cim).
Via recomanable pels amants d'escalada atlètica a autoprotegir.
Per Xavier Samsó, Jaume Galban, Joan Asín.

ressenya

atlètica entrada a la via

tibant al primer llarg
inici del segon llarg


a les plaques del segon llarg

atlètica fissura al tercer llarg

la mateixa fissura des d'alt


a la bavaressa de la segona part del tercer llarg

bavaresant

al quart llarg

a la R4
FOTOCIM

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Doncs ho vau ben encertar ! a Collbató vàrem fer un llarg esmorzar per anar a caminar després. Ho vàrem dir avui s'ha d'anar al Pic del Martell. La via es veu molt intefessant.

Joan B ha dit...

Bona tria. Debieu ser dels pocs que vareu escalar !!!

joan asin ha dit...

Jaume una bona via atlètica i per autoassegurar, curta però intensa.
Joan, el pic del martell sempre és un bon racó quan el temps està inestable.