diumenge, 5 d’octubre del 2014

ROCA REGINA, Via GALÍ MOLERO


 

4/10/14. Avui sense haver-ho previst hem amortitzat un altre deute d’escalades pendents.  La primera intenció era anar a fer la via  Quo Vadis a Terradets, però després d’esmorzar en Juan Carlos proposa d’anar a la Galí Molero, en Felip i jo enseguida responem què SI. Amb el Felip ens havíem baixat una vegada de la R9 i encara no havíem trobat el dia de tornar-hi, gràcies Juan Carlos per repetir la via amb nosaltres.

ressenya d'en Luichy lanochedelloro 
Entre una cosa i un altre comencem a escalar a les 10:30h una mica tard però.

La via té tres parts diferenciades, una primera part fins a feixa amb sis llargs de corda (curts), en escalada combinada per paques enllaçant díedres verticals i atlètics. Un cop a la feixa comencem la segona part amb cinc llargs de corda, el dos llargs de corda primers van per plaques amb un final en díedre ens deixen a una zona herbosa. Un llarg de flanqueig vegetal cap a l’esquerra, ens deixen al peu del llarg de díedre amb continuïtat i molt atlètic, podem fer-ho amb escalada combinada. El següent llarg flanqueja a l’esquerra per la placa amb escalada artificial (A0) o lliure amb grau de 6b+. A partir d’aquí comença la tercera part, quatre llargs de corda de dificultat més plaent amb passatges més difícils  intercalats, ens deixen al cim de la Roca Regina, després de vuit hores i mitja amb cordada de tres.
DADES
Primera ascensió: 2/02/1971
Per: R. Galí i J. Molero
Equipament: Parabolts, pitons, algun burí/espit i algun pont de roca. La via ha estat reequipada.
Material: Via semi equipada cal anar equipant. Portar un joc de friends del 0 al 2 de Camalot, repetir semàfor aliens, tascons, bagues per savines, un o dos estreps i cintes exprés.
Dificultat: 6a/Ae, V+ obligat.
Descens: Seguir la carena cap a l’Oest fins atrobar el camí PR què ens torna al torrent i al punt de partida, 45/60 minuts.
Una via MOLT RECOMANABLE (Imprescindible).
Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

el primer llarg ja et posa les piles al lloc




segon llarg


Afegeix la llegenda

tercer llarg

tercer llarg

quart llarg

quart llarg

cinquè llarg

arribant a la R5

sisè llarg

la feixa

setè llarg

novè llarg


desè llarg


onzè llarg

arribant a la R11

llarg 12

llarg 13

llarg 14

llarg 15 i darrer

a la R14 trobem picat STAE quin company va ser?
FOTO CIM 


justejant arribem amb les últimes llums al cotxe



4 comentaris:

en Girbén ha dit...

Conxu, Joan,
I quin seguici d'obligades ens expliques: la diabòlica GAM i, tot seguit, la regina GALÍ...
Considero que has tingut l'encert d'ajustar el moment de fer-les; quan la memòria present encara manté alguna força -seria incapaç d'explicar-les, tot i haver-les fet, enllà d'algunes emocions essencials, d'aquelles que romanen: el viatge obligat pels grisos diedres de sobre el Sostre... l'aventura de la necessària travessa de la Galí...
Recoi de racons fonamentals amb tendència a l'esquerra!

joan asin ha dit...

Ei Jordi dues vies què recorren a la lògica de deixar-se a la paret cercant les flebleses per anar-la escalant, què et deixen un bon regust.

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, enhorabona!

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume