diumenge, 7 de desembre del 2014

MONTSERRAT, TRIÓ DEL MIG, Via SCAVENGER

 
6/12/14. Feia dies què quedàvem amb el Juan Carlos i avui podem fer una escapada a Montserrat plegats. Hi havia varies opcions però al final ens decantem per la via Scavenger al Trió del Mig. Amb aquesta via donem per “taxades” les quatre vies d’aquest pany d’aqueta paret, Nexus, Replicants, Dersu Uzala + variant i la Scavenger.

 
ressenya
La via Scavenger té la mateixa tònica de les altres vies, bona roca amb forats i plaques, tallades per panys herbosos. El primer llarg és el més difícil i selectiu, la graduació és de 6b, però nosaltres l´hem adaptat a les nostres possibilitats V+/6a,Ae, segueix una placa vertical i mantinguda. El segon llarg comencem per una placa més agraïda V, després s’ajeu i sortim per una canal herbosa. El tercer llarg anem a l’esquerra a buscar una mena de díedre fins entrar a la placa, què la seguim en tendència a l’esquerra fins que pugem directament per la placa i després entrar a una canal herbosa, trobem la R3 però podem seguir per la feixa herbosa a la dreta per terreny fàcil fins a la R4 (50m justos). El cinquè llarg tornem a seguir per la placa directament un cop superat el tram més vertical anem en tendència a l’esquerra a trobar la R5. Al darrer llarg més  placa, mantinguda i vertical, un darrer ressalt què tot i marcar V nosaltres ens ha semblat un plus més.
Desecens en ràpel per la via Dersu Uzala què trobem a l’esquerra.
DADES
Primera ascensió: 2006
Per: Ramón Artigas, Josep Escofet, Jean Charles Peña i Isabel Notivoli.
Equipament: Parabolts del 10.
Material : 8 cintes exprés, nosaltres hem posat un alien carabassa al primer llarg, també pot ser útil algun friend per l’inici del tercer llarg, estrep opcional.
Dificultat: 6b, obligada V+,6a/Ae.
Via recomanable en el seu estil, alguna assegurança allunya.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

primer llarg

primer llarg des de la R1

segon llarg amb dificultat més agraida

tercer llarg

al passsatge obligat del tercer llarg

arribant a la R3 des de la R4

cinquè llarg

sisè llarg

a la creta cimera

a l'inici dels ràpels de la via Ursu Uzala

FOTOCIM

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona via i bona feina! ja us heu polit tot el pany de paret abusons!
així que el 6b es pot dulcificar? m'ho apunto que es vèuen une splaques fantàstiques, tot i que encara hauré d'esperar una mica per anar-hi hehe!

joan asin ha dit...

Jaume en dos dies ja has fet dues vies vas llençat, però per aquesta paret hauràs d'esperar fins a l'estiu 2015. La Santa inquisició les tanca l'1 de gener.