diumenge, 8 de març del 2015

MONTSERRAT, CAVALL BERNAT, Via DESIRÉE

espectacular terreny de joc 
7/03/15. Dilluns tarda (correu del Felip) “ El proper cap de setmana faig  els 61 anys i em faria il·lusió sortir a escalar amb vosaltres per a celebra-ho”.
“M’agradaria fer una via guapa de les que Juan Carlos definiria com escalada plaisir.”
Resposta, ens va bé dissabte, podem anar a... (varies opcions).....Sense donar temps a digerir-ho, en primer lloc destacat  la Desirée del Cavall Bernat.

Realment és una bona opció celebrar anys al cim del Cavall Bernat.

majestuós Caval Bernat

A les deu del matí ja estem a peu de via preparats per a començar a escalar, en Felip escull els dos primers llargs i en Juan Carlos el darrer, què hi guarda bon record, així que em deixen el tercer i la quart.

La via si al dir plaisir, ho entemen com què està equipada doncs ja està bé, però els cincs llargs et demanen concentració i treball, donant com a resultat un “viot”. És el tercer cop que la faig i segueix sent una via de les clàssiques exigent de les imprescindibles.


ressenya

El primer llarg comença amb una placa fina fins a un llavi on seguirem en Ae o combinat al gust, fins a l’entrada a la R1 en un forat, on trobem un passatge en lliure.

El segon surt a la dreta per agafar una bavaresa i sortir a una placa, haurem d’anar per la dreta de les assegurances, per entrar a la reunió trobem un passatge  fi de 6a (A0/V+).

El tercer surt en Ae fins què la pca s’ajeu sortim en lliure, la placa va guanyant verticalitat, passatges obligats 6a (V+/Ae). Sortin a l’esperó on trobem una fissura què ens porta a la R3.

El quart llarg, és totalment amb Ae tret d’uns passatges per entrar a la R4, trobem un curiós passatge de merlet (equipat).

El cinquè llarg ens regala una roca de pel·lícula. Sortim a la dreta per tornar a l’esquerra a buscar un díedre per on anirem pujant, superant algun tram desplomat més obligat.
De la R5 haurem de superar un ressalt per arribar al cim.

Un cop al cim hem celebrat l’aniversari del Felip fent un vermut amb cava.

Moltes Felicitats Felip!!!!

DADES
Primera ascensió: 1979
Per: J.Altimira, X.Nicolau, A.G.Picazo.
Equipament: Via reequipada amb parabolts i algun pitó.
Material: Bagues exprés (25 si xapem tot l’Ae del quart llarg) unes 15 si les altarnem. Estrep/s.
Dificultat obligada: V+/Ae.

Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín. 

comença la funció
primer llarg 
des de la R1
a la R1
inici del segon llarg
tercer llarg
arribant a la R3
tercer llarg
quart llarg Ae

arribant a la R4
quart llarg
inici del cinquè llarg
cinquè llarg 

fent el vermut al cim
FOTOCIM

4 comentaris:

Felip Linares ha dit...

Habitualment es comenten aspectes de la via. En aquest cas ho faré de la cordada,dels companys que em van oferir aquesta experiència única amb sorpresa final. Moltes gràcies Joan i Juan Carlos per la vostra generositat, van ser vàries les emocions vitals que es van creuar dissabte al matí que m'han deixat una impronta que no oblidaré mai. Afortunat em considero de tenir-vos com amics i poder sortir a la muntanya amb vosaltres.

joan asin ha dit...

Ei Felip ens ho vam passar molt bé...i què no pari, em de pensar en la propera.

Anònim ha dit...

Esto es de ser MUY BUENA GENTE y en un dia tan señalado
Muchas felicidades a todos

joan asin ha dit...

No tan Buenas Agus....