diumenge, 14 de juny del 2015

MONTSERRAT, PLACA DELS ROOFS, Via GUAIA I EL CÍCLOP

13/06/15. Aquest dissabte amb les prediccions meteorològiques què hi han, ens fan refugiar-nos a Montserrat. Amb el Juan Carlos  no ens vam posar d’acord a quina via anar quan vam quedar. Parem a esmorzar a Collbató i ens trobem amb  el Jaume i el Toni i més tard apareix el Francesc amb un company, xerradeta i posada al dia.
Al final anem al Faraó a l’Estrany Mirall Lunar, una hora d’aproximació pel Torrent de la Coma d’en Pastor ens deixa a peu de via...la pedra decideix, al quart parabolt ja veiem què avui no és el dia, a part de la dificultat la motivació tampoc acompanya, així que ho deixem estar per un altre dia, avui no toca.
Haurem d’improvisar un pla B i anem cap a la Placa dels Roofs. Un cop a peu de paret ens posem a la via Guaia i el Cicop, del mateix tarannà què l’Estrany Mirall Lunar, però més curta. La motivació segueix al mateix índex, així què pugem trampejant el què podem....


ressenya Pere Forts a la nochedelloro
La via comença amb un passatge desplomat per entrar a una gran placa per on anirem navegant de parabolt a parabolt, mantinguda amb presa petita i alguna adherència. El segon llarg és de tràmit per una placa ajaguda què ens deixa al peu del ressant final. El tercer llarg hem fet gala de l’Ae i amb un passatge molt llarg (tramposa útil), després la paca perd verticalitat i escalem uns metres fins el cim.
Avui hem punxat de valent, hem fet una via de consolació com hem pogut.

DADES
Primera ascensió. Primer llarg 1990 , segon i tercer 03/2012
Per: Pere Forts i Thais Aparicio
Equipament: parabolts
Material: 10 cintes exprés, un estrep i tramposa útil si anem justos de grau.
Dificultat: 6c
Dificultat obligada: 6a/Ae.
Per: Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

primer llarg
arribant a la R1
al segon llarg
arribannt a la R2
començant l'Ae

sortint del tram d'Ae
arribant a la R3
FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Amics! no passa res, el Faraó es queda allà i segur que un dia assolellat i amb millor previsió us la feu sense patir! a nosaltres ens va passar el mateix, vam començar per la GAM una tirada d'artifo molt llarga que ens va portar molt de temps, a l'arribar el Toni ja ho vam tenir clar, baixem, ens va fer por el temps i l'haver de ser a casa a dinar...hi tornarem amb mes temps i millor meteo

joan asin ha dit...

Ei Jaume ja tornarem espero, el dissabte no estavem prou motivats, la via comença molt potent, haurem d'entrenar més ara ja sabem de què va.

perB ha dit...

Hi
Home, algú que fa alguna via que no sigui la dels Masó o la metàlica Calumet !
Aviseu el dia que aneu per aquests territoris i ens hi afegirem. El 6c de la Cíclop és molt dur, la T el va fer de primera però amb un repòs (no sé si ho ha homologat el Sant Patronat) sense tramposa.
Records a l'STAE
Pere F

joan asin ha dit...

Ei Pere déu n'hi do amb la via, je,je.Records