dilluns, 28 de setembre del 2015

MONTSERRAT, CAVALL BERNAT, Via PUNSOLA-RENIU


26/09/15. Amb l’Antonio la primera vegada què vam escalar va ser al Cavall Bernat, em va demanar si el volia acompanyar a la cara nord plena de zones herboses, per a agafar mostres per un estudi. Aquell dia vam acabar fent la via normal, després de navegar per la cara nord una bona estona, això era l’any 1985. Després d’aquella sortida en va haver-hi més, escalades, expedicions, cims..., un bon dia vam començar a quedar per escalar una tarda a la setmana i això ja fa molts anys què ho anem mantenint, normalment els dimecres.
Avui després de 30anys tornem al Cavall Bernat plegats, aquest cop pujarem per la clàssica Punsola-Reniu per a celebrar els seus 60 anys.


Deixem el cotxe a Santa Cecilia i comencem l’aproximació contemplant les boires juganeres que van passant pel Cavall Bernat, Paret de Diables, Patriarques, Paret de l’Aeri...Quan arribem a peu del ressalt ens trobem una cordada què s’està preparant, ens comenten si volem passar i no ens ho pensen dues vegades, els hi agraïm i enfilem  el primer ressalt sense cordes.

La via té dues parts ben diferenciades els tres primers llargs amb escalada lliure amb alegria justa entre assegurances, amb un passatge atlètic per a superar un sostret al tercer llarg. El quart és de transició, les assegurances ja estan més properes i podrem apurar l’escalada en lliure o amb algun A0 al gust. La cinquè i sisè llargs van a buscar la verticalitat directament a base d’expansions, on podrem escollir entre l’Ae o anar forçant el lliure segons la nostra grau, la via està força polida.  El darrer llarg flanquegem a la dreta en Ae o lliure polit, per sortir a la cara nord i pujar per una placa vertical amb bons còdols.
Un cop al cim celebrem el 60 aniversari de l’Antonio amb cava, cloïsses i olives farcides, fem la FOTOCIM de rigor i rapelem. Després de quaranta anys només podem dir que continuara....el proper dimecres un altre.....

DADES
Primera ascensió: 1971
Per: M. Punsola i J. Reniu
Equipament: Totalment equipada amb expansions.
Material: 20 cintes exprés i estreps.
Dificultat obligada: V/Ae

La gran clàssica del Cavall Bernat amb un recorregut elegant una de les imprescindibles.
Per: Antonio Gómez i Joan Asín.

primer llarg
segon llarg
tercer llarg 
inici del quart llarg
quart llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
sisè llarg
inici del setè llarg
PER MOLTS ANYS ANTONIO
FOTOCIM

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei! per molts anys al Toni i enhorabona per la via, un bon regal d'anniversari.

joan asin ha dit...

Això ja comença a ser un clàssic celebrar anys al Cavall Bernat.

Joan Baraldes ha dit...

Per molts anys !!!

D'aquí a 4 anys mi acompanyes a mi !!!

Salut i a escalar

joan asin ha dit...

Això ja és una celebració clàssica fer any al Cavall,