dilluns, 12 d’octubre del 2015

CÒRCEGA 2, PUNTA DI L'AGELLU, ARÊTE DE ZONZA, 430m V+

4/10/15. Segon dia a Còrcega, durant l’esmorzar concretem les cordades i les vies. L’Agustí, el Josep Lluís i el Josep van a l’aresta N.O. de la Punta Caletta de 4c, el Paco i l’Enric van a la via Patrimonio de la Punta d’a Vacca de 6a i el amb el Remi anem a l’Aresta de Zonza de la Punta di l’Acellu.
Els de la Punta Caletta surten des de l’Alberg i la resta pugem fins el coll de Bavella on començarem des delmateix coll, seguint el GR20 fins què agafem un trencall ara amb marques grogues fins el coll de la boca di u Truvone, 1334m. Aquí ens separem el Paco i l’Enric segueixen cap a la punta d’a Vacca i nosaltres haurem de baixar fins a peu de l’aresta.

Aresta de Zonza
ressenya del Luichy lanochedelloro
L’Aresta de Zonza és veu altiva des del coll de Bavella, és  d’aquelles arestes què s’han d’escalar, una de les clàssiques de Bavella. Com a bona aresta, hi ha moltes variant possibles, així què un cop hi entres només s’haurem de deixar anar i navegar per aquest món de roca amb tafones, plaques i díedres. Trobarem poc equipament en general i les variant possibles son moltes, haurem de portar el semàfor d’aliens i friends fins el Camalot del tres, bagues de 60 i 120 cm per a ponts de roca i tafones i unes 10 cintes exprés (algunes de llargues). Nosaltres hem utilitzat la ressenya del Luichy (lanochedelloro) què l’hem seguit bastant bé fins els dos darrers llargs. L'escalada en general és manté en el IV-V, hem trobat tres trams amb passatges més difícils dos de V+ i un de 6a. Dificultat obligada V/A0
El dia ha estat esplèndid però amb vent. Un cop al cim seguim les fites direcció N fins a trobar una instal·lació de ràpel. Un ràpel de 20m ens deixa en una plataforma des d’on anirem cap a l’E a buscar una canal per on baixarem desgrimpant algun passatge fins el coll on trobarem el camí de pujada.
Per Remi Bresco i Joan Asín.
arribant al coll












FOTOCIM
CIM
Punta d'a Vacca, via Patrimonio, 6a
Punta Caletta, Esperó W, 4c

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Bona escalada Joan !!

Per cert, encara treballes o ja t'has alliberat i pre-jubilat ?

salut i a escalar

joan asin ha dit...

Encara treballo, je,je. Son un resta de vacances.

Jaumegrimp ha dit...

Quina roca i quines fisures! segur que aquí no estava "sobat" he vist però a una de les primeres fotos un cable, hi ha una ferrada també?

joan asin ha dit...

Si Jaume vam trobar una cable què flanquejava un ressalt, però vam tirat pel dret. L'aresta dona per a moltes variant possibles, és questió de navegar al teu aire.