divendres, 16 d’octubre del 2015

CÒRCEGA 4, CASTELLU D'URNUCCIU, Via ALLÉGRIA

6/10/15. Avui s’aixeca el coll emboirat i amb vent, durant l’esmorzar anem canviant plans, l’Agustí i el Josep aniran a la Punta Ciaccianu, el Josep Lluís els acompanyarà una estona. Al Paco i a l’Enric li recomanem una via pràcticament equipada amb un llarg de 6b al Castelluciu a l’esquerra de la Ristrettu què vam fer ahir. Amb el Remi anem al Castellu d’Urnucciu què està abans del Castelluciu.    


L’aproximació és la mateixa que ahir, la fem plegats fins que nosaltres agafem el trencall què ens porta al peu de la paret. Reseguim la paret què és presenta com un caos rocós vertical, la intenció era fer la via des Cinéastes, però no ho veiem clar. Trobem un placa amb tres espits què resultarà ser la via Allégria. L’itinerari és molt lògic, entre per un esperó per anar a buscar després a la dreta l’esperó duna gran agulla, aquest tram és mantingut amb passatges de V,V+, trobarem algun espit i pont de roca. Un cop a l’esperó ens haurem de deixar anar i navegar tot buscant els passatge més lògic, amb un dificultat de IV+a equipar. Un cop a dalt de l’agulla haurem de desgrimpar fins el coll (III). Davant tenim un altre paret què segueix el mateix tarannà, navegació i autoprotecció fins arribar al darrer ressalt. Podem escapar cap a l’esquerra per una vira o seguir fins el cim amb un altre llarg de corda, el millor sens dubte de la via, segueix una paret vertical amb formacions i dos passatges força atlètic un just a l’inici un altre al mig del llarg, V+, trobarem algun pont de roca. Cal portar 10/12 cintes exprés, semàfor d’aliens, friends fins el Camalot del 3 i bagues per ponts de roca i tafones.
Aquesta a estat la darrera escalada a Còrcega, volíem escalar el dia següent de tornada a  Ajaccio però un cop al lloc ens va fer mandra.
Hem compartit l’estada; Enric Solé (Xacó), Josep Solé, Paco Aranda, Agustí Pallares, Josep Lluís Alcaraz, Remi Brescó i Joan Asín.
al primer llarg
arribant a la R1
espectacular passatge alsegon llarg


un cop hem desgrimpat al coll comença la segona part



iniciant el darrer llarg
darrer llarg
FOTOCIM
FOTOGRUP
Joan, Paco,Josep Lluís, Remi, Josep, Agutí i Enric(Xacó)

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Heu aprofitat el temps punyeteros! què feu amb tanta floreta a la darrera foto? per cert, la qualitat de les fotos...son del mòbil?

en Girbén ha dit...

Quina festa, els taffoni! I quina illa: no hi ha qui se l'acabi! I quina enveja, lladres!

joan asin ha dit...

Ei Jaume ja se sap al cap dels dies agafes carinyo...les fotos son de la càmara..
Ei Jordi una escalada per formacions espectaculars. Records

Mingo ha dit...

Eii Joan últimament no em miro massa els blogs perquè no se'm posin les dents llargues doncs ja fa uns mesos que no m'enfilo, espero poder-ho fer a l'estiu si tot va bé. Ostres això de Córcega es veu molt xulo; per les fotos fa pinta que la roca s'assembla a la Pedriza.
Ja he llegit que encara no t'has jubilat, mal fet ja ja.
Enhorabona per l'activitat i a continuar .
Salut

joan asin ha dit...

Ei Mingo, pel que dius sembla què ja has passat o estàs passant pel mecànic, si és així, ànims. Records.