diumenge, 29 de novembre de 2015

ALÓS DE BALAGUER, Via "SUEÑOS VERTICALES AL TALOS"

28/11/15.  A primers de més lo Pepe i el Cèsar de la colla de “Lo Gall de  Ponent”, en deixen una nova via al pic de Castellas a Alós de Balaguer. Aquesta línia el Juan Carlos li tenia el ull ficat, però ja és sap qui no corre vola . Ja què no hem arribat a temps anirem a repetir-la, també s’apunten el Jaume i el Felip.


La via té dues parts una primera per arribar a la gran feixa què va pels contrafort de la dreta. De l’aparcament anem pel bosc en flanqueig ascendent a la dreta fins a una tartera pugem uns metres i trobem una fita a l’esquerra pujarem fent el senglar fins el peu de les placa on comença la via, trobarem una fletxa picada.
Els tres llargs del contrafort estan nets d’assegurances així què haurem d’activar el navegador i pujar per allà a on ho veiem més clar.
El primer llarg comença per una placa amb uns passatge expo de IV+ i què dona pas a un altre més vertical per on pujarem (nosaltres sembla què hem anat més per l’esquerra del què tocava) , un cop superada arribem a una feixa R1 un parabolt.
El segon llarg segueix per una gran placa amb una dificultat de IV+ i què ens la podem anar amanint amb friends al gust. R2 2 parabolts.
El tercer llarg és tota una història selvàtica, haurem d’anar pujant entre herbes i ressalts rocosos de roca a controlat. R3 sense determinar i equipament, allà a on us vagi bé.
Un cop a feixa i vist el què hem escalat fins ara no és gaire engrescador, a veure què trobarem a la segona part. Sembla què volen arreglar aquesta entrada, però mentre no ho fan jo recomanaria  entrar pels dos primers llargs de via  Sotanitu  i Menganitu (aprofitem per fer una mica de propaganda).
Fem un canvi de reunió travessant tota la feixa cap a l’esquerra, haurem de grimpar un ressalt per entrar a una mena de cova (R a muntar).
Ara veiem algun parabolt tot i què línia és evident díedres i més díedres.
El quart llarg segueix un díedre, haurem de vigilar la roca escamosa i vermellosa, aquest tram millorarà amb el pas de cordades. Puegem uns metres i anem per la placa a la dreta a buscar un altre díedre ara amb bona roca, el seguim fins a trobar al R4 2 parabolts (6parabolts i un pont de roca).
El cinquè llarg, vertical i mantingut, continuem pel mateix díedre i al primer parabolt canviarem al díedre de la dreta, el seguim fins a la R5 2 parabolts. (2 parabolts).
El sisè llarg, tot de díedre amb un primer llarg més mantingut on trobarem dos parabolt, després un festival d’anar col·locant  flotants. R6 2 parabolts.
El setè llarg canvia de registre ara seguim per una placa amb preses romes i un primer passatge “peleón”,per arribar a l’únic parabolt del llarg, més fàcil si entrem d’esquerra a dreta pujant un metre pel díedre de l’esquerra, seguim per la placa fins el cim on trobem la R7 2parabolts.
El descens el fem amb un ràpel de 40m pel descens clàssic de l’Olga Frontera.
DADES
Primera ascensió: novembre 2015
Per: Pepe Pueyo i Cèsar Fernández.
Equipament: Primera part només R1-R2 equipades. Segona part, semiequipada amb parabolts i un pont de roca.
Material: Joc de friends, de l’alien blau al Camalot del 4, aquest nosaltres l’hem posat al quart i al sisè llarg, joc de tascons opcional i 14 cintes exprés.
Dificultat: 6a, obligada V+. La via encara està tendra, haurem de vigilar amb la roca.
Informació: al bloc de LO GALL DE PONENT.
En resum un via amb dues part una primera de tràmit i una segona molt bona de fissures i díedres, verticals i mantinguts amb un final de placa. 
Possiblement hem fet la segona i tercera  repetició.
Per: Jaume Galban, Felip Linares, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

primer llarg
segon llarg
segon llarg
al selvàtic tercer llarg
la segona part és la més interessant
quart llarg
quart llarg
el Felip al quart llarg i el Jaume al R
cinquè llarg
cinquè llarg
sisè llarg tot un festival
setè llarg
arribant al cim
FOTOCIM

7 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Aneu completant la feina a Alòs.perdó Talòs hehehe cal seguir les costums dels Galls! es veu molt maca i per escalar-hi atent, m'agrada, enhorabona.

joan asin ha dit...

Jaume una via què cal treballar-la. Amb el pas de cordades quedarà bé.

Lo Gall ha dit...

Sou uns craks..efectivament la part del socol caldra repassar-la,es una entrada que es va obrir fa 20 anys i feia cosa modificar-la pero li tocara segur.
Es un plaer obrir vies per manolos com vosaltres.

BESITOS LO GALLPÈPE

joan asin ha dit...

Ei Pèpe la part de dalt molt bona mantinguda i picantona.Enhorabona.

Lo Gall ha dit...

Bon dia Joan, Jo encara no la hi fet i crec que vosaltres vareu fer la segona o tercera repetició.
salud i força roca

Lo nik

Gatsaule ha dit...

S'hi haurà d'anar a treure el cap... Què tal la roca?

joan asin ha dit...

Ei Niko vaig entendre què havies fet la segona repetició, així la vam fer nosaltres?
Joan la roca encara està tendra cal vigilar una mica.