diumenge, 8 de novembre del 2015

MONT-ROIG, PALA ALTA, Via DEL LLONS


7/11/15. Diu la dita “si quieres llegar a viejo , no hagas vies del Marmolejo” ja comencem a ser vells i encara anem sobrevivint. Avui al final ens ajuntem 5, no tenim clar si fer dues vies diferents o la mateixa...al final tots hem anat a la via dels Llons. Un altre via curta però intensa què no et deixa indiferent.

La via oberta el 15/12/1990, per J. Godoy i J. Marmolejo, ens reserva quatre llargs de corda, d’autoprotecció on haurem de portar joc complet de friends de l’alien blau al Camalot del tres, repetint el Camalot 2 i 3, joc de tascons i 16 cintes exprés. La roca ésbona però trobarem trams escamosos i algun llastre a controlar, què ens obliga a estar concentrats.



 El primer llarg és espectacular, nosaltres hem pujat directament pel díedre-fissura fins a sota un gran sostre que flanquejarem a la dreta fins a trobar la R1 un espit.

El segon llarg comença amb uns passatges desplomats de mal equipar A1+, amb una sortida en lliure treballosa, després segueix un díedre més francs fins a trobar la R2, 1 espits.
El tercer llarg  tornem a trobar un passos d’A1/A0 per seguir per un díedre mantingut què ens porta a la R3, 2 espits.
Al quart llarg ens trobem un sostre què haurem de superar en A2 treballós, sortim en  lliure en tendència a l’esquerra fins a muntar la R4 sota un altre sostre, R4 2 espits.
La via original acaba aquí, podem sortir per la feixa cap a la dreta. L’any 1996 van obrir el darrer llarg a equipar. Nosaltres ens hem limitat  a veure’l, hi ha dos ponts de roca i un tascó i sortir per la feixa.
El dia ha estat esplèndid i el sol ha esclafat força l’ambient.
Una via d’essència de Mont-Roig, d’autoprotecció on haurem de prestar atenció a la roca. Una clàssica de la Zona a tenir en compte.
DADES
Primera ascensció: 15/12/1990, la variant de sortida darrer llarg 26/11/1996
Per: J. Godoy i J. Marmolejo. Variant sortida J. Marmolejo i J. Farrús.
Equipament: algun pitó, ponts de roca i espits a les reunions.
Material: 16 cintes exprés, joc complet de friends del alien blau al Camalot del 3, repetir el Camalot 2 i 3, tascons, estreps.
Dificultat: V+/A2.

Per: Felip Linares, Juan Carlos Sánchez / Josep Santasusana i Joan Asín


al díedre del primer llar

al flanqueig del primer llarg

al treballós desplom de l'inici del segon llarg

al díedre del segon llarg

Juan Carlos al díedre del segon llarg

al mantingut tercer llarg

al sostre del quart llarg

Felip al tercer llarg i superant el sostre del quart llarg


FOTO R4
FOTOCIM

4 comentaris:

Manel&Ita ha dit...

Espectacular Joan, una via que cal treballar-la, però amb un resultat espectacular!!! Felicitats per les fotos i la via.

joan asin ha dit...

Gràcies Manel&Ita, una bona via amb essència Mont-Roig, curta però intensa

Jaumegrimp ha dit...

Bona aquesta, i és que en Marmolejo i cia són uns cracks! Sort que és curta no? quina feinada a posar trastos, enhorabona.

joan asin ha dit...

Gràcies Jaume