dijous, 31 de desembre del 2015

ALÓS DE BALAGUER, PIC DE CASTELLÀS, Via " MISIÓN IMPOSIBLE"

31/12/15. Darrer dia de l’any 2015 què l’acomiadarem fent la darrera escalada de l’any al Pic de Castellas a  Alòs de Balaguer. Darrerament anem seguint l’estela de la Factoria de Lo Gall, què estan en plena producció. El passat 28 van arreglar i afegir parabolts a la via “MISIÓN IMPOSIBLE” què havien obert a l’any 1997 del segle passat.
La via ha quedat semi-equipada i caldrà completar amb flotants algun allunyament. La via té cinc llargs de corda tres de bons el primer, tercer i cinquè i dos de tràmit el segon i el quart
ressenya de LO GALL
El primer llarg és mantingut comencem per una placa de bon fer fins què un passatge vertical, aquí he fet un pas d’Ae, en lliure deu ser més 6a què V+ com marca la ressenya per a nosaltres però, seguim per placa a buscar el desplom Ae i sortida a una gran placa què ens porta a la gran feixa on trobem la R1.
El segon llarg és de tràmit per la feixa, nosaltres al darrer tram hem pujat per una placa (IV) és pot anar caminant per la dreta.
El tercer llarg segueix per un marcat díedre superat el primer tram hem d’anar a la dreta a buscar un altre díedre amb passatges de bavaresa per entrar a la R3.
El quart llarg fem uns metres per la placa què tenim al davant i seguim per una grades- esperó en tendència a la dreta fins a trobar la R4 al peu d’un altre díedre.
El cinquè llarg segueix íntegrament el díedre molt agraït i de bon fer, aquí ens ha semblat més V què V+ com marca la ressenya. De la R5 haurem d’anar a buscar el coll a la dreta anant per l’aresta on trobarem el ràpel (25m) fins una canal grimpem el ressalt del davant i trobem un segon ràpel també de 25m.
En resum una bona opció a mig camí per a ser catalogada com Love Climb.
Passarem amb 12 cintes exprés i un joc de friends, semàfor d’aliens i camalots fins el 3, alguna baga savinera i un estrep. La roca en general és bona, amb algun tram puntual on haurem de vigilar.
Per: Antoni Aymamí, Juan Carlos Sánchez i Joan Asín.

“BON ANY 2016”
al primer llarg
al primer ressalt i desplom del primer llarg
iniciant el tercer llarg
tercer llarg
tercer llarg des de la R3
al ressalt del quart llarg
inici del cinquè llarg
cinquè llarg
cinquè llarg
FOTOCIM

5 comentaris:

Lo Gall ha dit...

moltes felicitats i un millor any nou
lo.nik

Lo Gall ha dit...

moltes felicitats i un millor any nou
lo.nik

joan asin ha dit...

Ei Nico, la via ha quedat força bé, Bon Any

Jaumegrimp ha dit...

No pares Joan! bon acabament d'any en una via de les que t'agraden, que s'han d'amanir !
Bon 2016!

joan asin ha dit...

Ei Jaume bon any i moltes escalades pel 2016