dimecres, 3 de febrer del 2016

GARRAF, PENYA SEGAT FALCONERA, Via VERTICAL

3/02/16. El Penya segat de la Falconera, està plena de vies en estat  decadent mostra del què va ser, és difícil de identificar les línies, pitons, burins, espits en estat de deteriorament variable de molt malament a malament o regular. La roca però és molt agraïda i plena de fissures per a poder-se auto-assegurar-se. Cal fer-hi una rehabilitació i actualització, sense olvidar una neteja de ferralla. Avui carregats dels friends fins el Camalot del 3 anem a fer la via Vertical, què hem trobat al bloc plora miques. 
La via ens ha  agradat de fet son només dos llargs però haurem de fer-ne un primer pel clàssic flanqueig què comença al Port del Garraf. De la R1 pugem directament uns metres fins a un pitó i després en tendència a la dreta en direcció a un altre pitó (cassola) amb bagues, seguim en aquesta tendència fins a un balcó R2 tres espits. El tercer llarg sortim directament per una fissura, el terreny perd verticalitat i anem a buscar un marcat díedre què ens porta a la gran feixa on fem la R3. D’aquí podem anar a la dreta a buscar un passamà fins a una instal·lació de ràpel. Un altre opció és seguir fins el ressalt del davant on fem un altre llarg per una bona placa equipada amb espits, trobem dos reunions què ens podem saltar. De  la R4 podem plegar les cordes i seguir grimpant (fàcil) fins el cim. Descens per l’aresta Est.
Bona combinació per a fer metres, amb escalada atlètica i mantinguda.
Per Antonio Gómez i Joan Asín.
primer llarg
segon llarg vertical i mantingut
inici del tercer llarg
bona placa equipada al quart llarg
FOTOCIM

2 comentaris:

luichy ha dit...

Hicimos la misma combinacion, muy guapa pero sumarle un grado de dificultad.
La via de la derecha termina por absorverla y coserla de chapas inutiles

joan asin ha dit...

Si Luichy sobran las expansiones de la via de la derecha, nosotros en el primer largo no las utilizamos, solo pitones i friends.