dilluns, 15 de febrer del 2016

CIRCUÏT AMB RAQUETES, PLA DELS AVELLANS, ESTANY DE LA PRADELLA, ESTANY NEGRE.

Estany de la Pradella
13/02/16. Aquest hivern té un tarannà de primavera, un petit front passa tímidament pel Pirineu oriental deixant pluja i una mica de neu a cotes altes, amb aquest panorama anem a fer una excursió amb raquetes, tot buscant la neu.
De Montlluís agafem la D118 direcció La Llagonne, abans d’arribar-hi trobarem un trencall a l’esquerra, D60, què ens porta al Llac de les Bulloses. Quan arribem al Pla dels Avellans (1740m)  trobarem la pista barrada, aparcarem en aquest punt.

L’itinerari comencem anant en direcció al telecadira dels Avellans (pistes d’esquí Font Romeu) just a la dreta (Oest) surt un camí direcció Estany de la Pradella, Estany de les Bulloses. La neu no és abundant però suficient i prou continuïtat per anar pujant amb les raquetes. Un cop a l’Estany de la Pradella fem una parada obligada al refugi (1950m). Aquest és el punt màxim d’aquesta excursió. El retorn el fem resseguint l’estany de la Pradella en direcció est i després seguim fins l’estany Negre, també cap a l’est. Aquest tram el camí és més accidentat haurem de pujar i baixar algun ressalt. Un cop a l’altre banda del llarg trobarem el camí què ens retorna a la vall i a l’aparcament, trobarem algun passatge en fort pendent.
Agradable excursió amb un desnivell de 210m i 3/4h de durada. Avui amb nivació justeta, però suficient si més no, per anar amb raquetes.